Korkein omaleimaisesta päiväkotirakennuksesta tehty tarjous vedettiin takaisin nettihuutokaupassa – suojellun rakennuksen myynti jatkuu Säkylässä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Korkein omaleimaisesta päiväkotirakennuksesta tehty tarjous vedettiin takaisin nettihuutokaupassa – suojellun rakennuksen myynti jatkuu Säkylässä

Vuonna 1980 Lännen Tehtaitten kupeeseen rakennetusta Onnimannin päiväkotirakennuksesta ei syntynyt kauppoja.

5.3.2019 11:42

Nettihuutokaupassa myynnissä olleesta entisestä päiväkoti Onnimannin rakennuksesta ei syntynyt kauppoja.

Säkylän kunnan omistamasta rakennuksesta jätettiin määräaikaan mennessä kolme tarjousta, joista korkein oli 15 000 euroa. Tarjousten jättämisen määräaika Huutokaupat.com-sivustolla oli 28. helmikuuta kello 17.20.

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää kertoo kuulleensa maanantaina iltapäivällä, että korkeimman tarjouksen tehnyt oli vetänyt tarjouksensa pois. Kaksi muuta tarjousta oli hänen mukaansa selvästi pienempiä.

Kunnanhallitus käsitteli asiaa maanantaina.

–Myyntiä jatketaan, mutta vielä ei ole päätetty miten. Meille tärkeintä on löytää sopiva ostaja ja sopiva hinta, ei se, miten rakennus myydään, Mäenpää sanoo.

Hänen mukaansa uusia rakennuksesta kiinnostuneita tahoja on löytynyt.

Vuokratontilla sijaitseva rakennus on ollut tyhjillään vuodesta 2014 saakka, jolloin päiväkoti Onnimanni muutti pois sisäilmaongelmien vuoksi. Rakennus on kuitenkin pidetty lämpimänä ja sen kunto on käyty tarkastamassa säännöllisesti. Rakennukseen on kohdistunut jonkin verran pientä ilkivaltaa.

Omaleimainen päiväkotirakennus on suojeltu, ja hallinto-oikeus on kieltänyt sen purkamisen rakennushistoriallisen arvon vuoksi.

Kunta muutti aiemmin päiväkodin tonttialueen asemakaavaa myynnin vauhdittamiseksi. Kaava sallii rakennuksen käyttämisen asumiseen, liike- ja toimistotiloina tai palvelujen, kuten lasten päiväkotitoiminnan järjestämiseen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: