Tarmo Lippingistä virallisesti Jari Multisillan seuraaja Porin yliopistokeskuksen johtoon - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tarmo Lippingistä virallisesti Jari Multisillan seuraaja Porin yliopistokeskuksen johtoon

Professori työssään. Tarmo Lipping piti kolmas- ja neljäsluokkalaisille Sumeita signaaleja ja mukavia malleja -luennon Porin yliopistokeskuksessa. Kuva vuodelta 2010.

5.3.2019 9:34

Professori Tarmo Lipping on nimitetty Porin yliopistokeskuksen johtajaksi 1. huhtikuuta alkaen. Lipping on hoitanut yliopistokeskuksen johtajan tehtävää oman professorintoimensa ohessa virkaatekevänä sen jälkeen, kun Jari Multisilta siirtyi Satakunnan ammattikorkeakoulun rehtoriksi elokuussa 2018.

Tarmo Lipping (s. 1967) on työskennellyt Porin yliopistokeskuksessa signaalinkäsittelyn professorina vuodesta 2004. Hän valmistui silloisesta Tampereen teknillisestä korkeakoulusta vuonna 1993 ja siirtyi pari vuotta myöhemmin Poriin elektroniikan ja digitaalitekniikan lehtoriksi. Lipping väitteli aivosähkökäyrän monitoroinnista leikkaussalissa ja teho-osastolla vuonna 2001, jonka jälkeen hän oli vuoden postdoc-tutkijana Dartmouth Collegessa Yhdysvalloissa New Hampshiressa.

Vuosina 2010–2016 Lipping toimi Tampereen teknillisen ylipiston Porin laitoksen johtajana ja vuodesta 2010 lähtien myös yliopistokeskuksen varajohtajana.

– Olen ollut Porin yliopistokeskuksen toiminnassa mukana sen perustamisesta lähtien ja tunnen hyvin toiminnan taustat. Otan kuitenkin uuden tehtävän vastaan nöyrällä mielellä tiedostaen, miten tärkeä rooli yliopistollisella koulutuksella ja tutkimuksella on Porissa ja koko Satakunnassa. Suurimpina haasteina näen yliopistokeskuksessa tehtävän työn tunnettuuden ja vaikuttavuuden parantamisen, sekä yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen edistämisen yliopistokeskuksen sisällä, Lipping kertoo.

Porin yliopistokeskus on 2 000 opiskelijan, 170 asiantuntijan ja kolmen yliopiston muodostama, verkostomaisesti toimiva monitieteinen tiede- ja taideyhteisö. Yliopistokeskuksen koordinaatioyliopistona toimii Tampereen yliopisto.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: