Kokemäen vesivuotoa ei ole paikannettu vieläkään – kiinteistöjen omistajia pyydetään tarkistamaan rakennukset, joissa ei säännöllisesti oleskella - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kokemäen vesivuotoa ei ole paikannettu vieläkään – kiinteistöjen omistajia pyydetään tarkistamaan rakennukset, joissa ei säännöllisesti oleskella

Vuoto on paikattu karttaan punaiselle alueelle.

28.2.2019 10:56 | Päivitetty 28.2.2019 12:20

Kokemäen vesivuotoa etsitään edelleen. Vuoto havaittiin vesijohtoverkossa tiistaina.

–Vuotoa on edelleen noin 50–70 kuutiometriä vuorokaudessa. Vuodon ilmaantuminen kelien lämpenemisen yhteydessä viittaisi jäätymisen aiheuttamaan vaurioon. Jatkamme mittauksia ja vuodon etsimistä, kertoo Kokemäen Vesihuollon vesihuoltoteknikko Teemu Peltonen torstaina aamupäivällä.

Vuoto on paikannettu karttaan punaisella rajatulle alueelle. Mittauksia ja tutkimuksia alueella jatketaan.

Vuoto on Risten paineenkorotusaseman jälkeisessä vesijohtoverkostossa. Risten paineenkorotusaseman lähtevän veden mittauksessa on havaittu kulutuksen nousseen huomattavasti keskimääräiseen kulutukseen verrattuna.

Alueella ei ole huomattu, että vettä olisi tullut pintaan asti. Vuotokohdan löytämiseksi Kokemäen vesihuolto pyytää ilmoittamaan mahdollisista paineenvaihteluista vedentulossa sekä mahdollisia vuotopaikkoja koskevista havainnoista. Tosin vuodon etsintään käytettävien virtausmittausten takia vesijohtoverkostossa saattaa aiheutua vedenpaineen vaihteluita Kauvatsan, Kyttälän ja Risten alueilla.

Jokaisen alueella asuvan kiinteistönomistajan kannattaa tarkistaa oma vesimittarinsa. Mikäli mittari pyörii, vaikka hanat tai esimerkiksi pesukone ei ole päällä, on syytä etsiä ripeästi vuotoa.

Vuoto saattaa olla myös rakennuksen sisällä. Kiinteistöjen omistajia pyydetäänkin tarkistamaan rakennukset, joissa ei säännöllisesti oleskella.

Uutista päivitetty 28.2. kello 12.20: lisätty tietoja virtausmittauksista ja vedenpaineen vaihtelusta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos