Kokemäen vesivuodon etsijät toivovat, että mysteerivuoto olisi nyt paikallistettu: "Löydettiin yksi mittari, missä pyöri vimmatusti enemmän kulutus" - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kokemäen vesivuodon etsijät toivovat, että mysteerivuoto olisi nyt paikallistettu: "Löydettiin yksi mittari, missä pyöri vimmatusti enemmän kulutus"

Kokemäenjoen ympäristyössä on vielä paljon lunta.

1.3.2019 14:07 | Päivitetty 1.3.2019 15:56

Kokemäellä on tiistaista lähtien etsitty tuloksetta vesivuotoa. Risten paineenkorotusaseman jälkeisessä vesijohtoverkostossa on todettu vuotoa noin 50–70 kuutiometriä vuorokaudessa.

Kokemäen Vesihuollon vesilaitosasentaja Juha Suominen oli iltapäivällä kolmen aikaan matkalla yhteen epäiltyyn vuotokohteeseen. Hänen mukaansa yksi otollinen kohde on löytynyt. Mittari tosin on kaivossa, josta lähtee putkia muihinkin lähistön taloihin. Vuoto on jossakin mittarin jälkeen.

–Sieltä löydettiin yksi mittari sitten, missä pyöri vimmatusti enemmän kulutus, Suominen kertoo.

Suomisen mukaan taloihin ei oltu vielä iltapäivällä päästy sisälle. Etsinnät tarkan vuotopaikan löytämiseksi siis jatkuvat.

–Asiakas on menossa parhaillaan menossa kattomaan sinne. Jossakin se vuotaa mittarin jälkeen.

Vuotopaikka on Kokemäenjoen pohjoispuolella Kyttälän lähistöllä. Suomisen mukaan mysteerivuoto on kuitenkin todennäköisesti nyt tältä osin ohitse. Vesihuoltokin on ottanut ilmoituksen etsinnöistä pois.

–Nyt seuraillaan, että alkaako tämän korjauksen jälkeen tasaantumaan mittaukset.

Vuoto oli aluksi paikannettu karttaan punaisella rajatulle alueelle molemmin puolin Kokemäenjokea.

Vesivuotoalue.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: