Porissa asuva Muradovin perhe on kadonnut – pakkopalautusta vastustava adressi luovutetaan sisäministerille tiistaina - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porissa asuva Muradovin perhe on kadonnut – pakkopalautusta vastustava adressi luovutetaan sisäministerille tiistaina

Varsinkin Teljän seurakunnassa on aktiivisesti vastustettu Muradovin perheen palautusta.­

4.3.2019 16:13

Suomesta turvapaikkaa hakenut, Porissa asuva Muradovin perhe on kadonnut. Satakunnan Kansa uutisoi aiemmin, että perheen pakkopalautusta vastustava adressi aiotaan luovuttaa huomenna tiistaina sisäministeriöön.

Perheen katoamisesta huolimatta lähes 1 100 allekirjoitusta kerännyt adressi luovutetaan sisäministeriön aulassa tiistaina kello 10.

Kadonnut perhe on nähty viimeksi viikko sitten sunnuntaina kirkossa ja uimahallissa.

–Tämän jälkeen en ole ollut heihin yhteydessä, kertoo Porin Teljän seurakunnan lähetys- ja kansainvälisen työn sihteeri Sinikka Hännikkälä.

Perhe on hakenut turvapaikkaa Suomesta poliittisista syistä. Hännikkälän mukaan poliittisen mielipiteen vuoksi perheen isää voi uhata palautusmaassa kidutus tai jopa kuolemantuomio. Perhe on kotoisin entisestä neuvostotasavallasta Kaukasiasta.

Perheen isä on sairastanut tuberkuloosia. Tiettävästi hän on saanut Satakunnan keskussairaalasta lääkkeitä, joiden tulisi riittää noin kuukaudeksi.

–Mikäli heidät palautettaisiin, myös isän lääkehoito katkeaisi, Hännikkälä sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?