Vesijohdon vuoto Kokemäellä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kokemäellä etsitään vuotavaa vesijohtoa: "Jossakin on katastrofaalinen tilanne"

Vesivuoto on paikannettu karttaan (kuvassa) punaisella rajatulle alueelle. Mittauksia ja tutkimuksia alueella jatketaan.

26.2.2019 19:21

Kulutuslukemien kasvu Kokemäellä Risten paineenkorotusasemalla sai aikaan epäilyn vesivuodosta. Vuotopaikkaa etsitään parhaillaan Risten paineenkorotusaseman jälkeisessä vesijohtoverkostossa.

Alueella ei ole havaittu vettä tulleen pintaan asti. Vesijohtoverkon alue, jolla vuoto on, on melko laaja, siksi vuodon paikantaminen on vaikeaa.

–Etsimme noin 50–70 kuutiometrin vuorokautista vuotoa. Se viittaisi enemmänkin jään rikkomaan mittariin tai vesiputkeen kiinteistössä kuin runkovesiputken rikkoon, jolloin vuoto olisi helposti huomattavasti suurempi, sanoo Kokemäen Vesihuollon vesihuoltoteknikko Teemu Peltonen.

Peltonen muistuttaa kuitenkin, että vuotava määrä on väärässä paikassa erittäin suuri.

–Jossakin on katastrofaalinen tilanne, tuo määrä vettä on hirmuinen, jos se vuotaa talon rakenteisiin.

Jokaisen alueella asuvan kiinteistönomistajan kannattaa tarkistaa oma vesimittarinsa. Mikäli mittari pyörii, vaikka hanat tai esimerkiksi pesukone ei ole päällä, on syytä etsiä ripeästi vuotoa.

Vuotokohdan löytämiseksi pyydetään ilmoittamaan Kokemäen Vesihuoltoon mahdollisista paineenvaihteluista vedentulossa sekä mahdollisia vuotopaikkoja koskevista havainnoista.

Vuoto voi ilmetä esimerkiksi poikkeuksellisen suurena virtaamana ojissa, joessa tai suurena vesimääränä pellolla. Vuoto saattaa olla myös rakennuksen sisällä. Kiinteistöjen omistajia pyydetäänkin tarkistamaan rakennukset, joissa ei säännöllisesti oleskella.

Vesihuollon numero on arkipäivisin 040 488 6203. Päivystys vastaa puhelinnumerossa 040 488 6211 ja Teemu Peltosen numero on 040 488 6205.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos