Tyyni kyntäjä: Älykkyys kasaantuu Porin kaupungintalolle – kaupunginjohtaja Luukkonen kestitsee lokakuussa Mensan jäseniä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tyyni kyntäjä: Älykkyys kasaantuu Porin kaupungintalolle – kaupunginjohtaja Luukkonen kestitsee lokakuussa Mensan jäseniä

26.2.2019 20:27 | Päivitetty 27.2.2019 17:07

Älykkyys on tietyllä tapaa kuin varallisuus. Sillä on taipumusta kasaantua samaan paikkaan.

Pitävä todiste tästä lienee se, että Suomen Mensa järjestää vuosikokouksen Porin kaupungintalolla kuluvan vuoden lokakuussa.

Asia käy ilmi kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen (sd.) allekirjoittamasta päätöksestä, jonka mukaan Porin kaupunki kustantaa 80 – 90 Mensan jäsenelle vastaanoton ja tarjoilut. Peruste on lyhyesti ja ytimekkäästi "valtakunnallinen tapahtuma".

Päätöksestä ei tarkalleen ottaen käy ilmi, mitä ruokaa on tarjolla, mutta spekuloinneissa yksi vahva vaihtoehto on pekonipasta, sillä onhan herkun kehittäneen demaripomon Antti Rinteen vaimo Heta Ravolainen-Rinne älykkyyskerhon jäsen.

Kulisseissa myös pohditaan, keitä paikallisia älykköjä kokoukseen mahtaakaan osallistua. Se ainakin tiedetään, että koko kansan majuri evp. Antti Pekola (kok.) on salamyhkäisen klubin aktiivijäseniä.

Jäseniksi tiedetään myös Kokemäen entinen kaupunginjohtaja ja sitoutumaton konsultti Reijo Siltala, Samkin vararehtori Cimmo Nurmi ja Porin Ravien toimitusjohtaja Jose Laaksonen.

Valtuustopiireissä arvellaan, että sopivia juhlapuhujia voisivat olla joko vasemmistoliiton Tapio Furuholm tai sdp:n Esa J. Anttila, joilla on kuuleman mukaan vahvat näytöt muiden älykkyyden arvioinnista.

Tyyni kyntäjä -palsta tarkkailee kevyeen ja joskus jopa humoristiseen tyyliin satakuntalaista elämänmenoa.

Oikaisu: Pekola on majuri, ei everstiluutnantti.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: