Raumalaisblogistin tuomio sai sinetin – ohjeisti polttamaan vastaanottokeskuksia - Satakunta - Satakunnan Kansa

Raumalaisblogistin tuomio sai sinetin – ohjeisti polttamaan vastaanottokeskuksia

Satakunnan käräjäoikeus ja Vaasan hovioikeus tuomitsivat 40-vuotiaan miehen 50 päiväsakkoon eli 600 euron sakkorangaistukseen.

25.2.2019 21:38

Aktiivisesti sosiaalisessa mediassa esiintyvän ja useita kertoja viharikoksista tuomitun raumalaismiehen julkisesta kehottamisesta rikokseen saama sakkotuomio jää voimaan.

Mies julkaisi joulukuussa 2015 Facebook-sivullaan yleisölle avoimen kirjoituksen, jossa hän viittasi tuolloin laajaa uutisointia aiheuttaneeseen Turun Runosmäen koulun tuhopolttoyritykseen jakaen samalla ohjeita rakennusten sytyttämisestä tuleen siten, että ne todella tuhoutuvat.

Koulurakennukseen oli suunniteltu turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusta. Samoihin aikoihin myös Raumalla tehtiin tuhopolttoyritys niin ikään vastaanottokeskukseksi kaavailtuun rakennukseen.

Tällaisessa asenneilmapiirissä miehen julkaisema kirjoitus aiheutti konkreettisen vaaran, että joku ryhtyy kohdistamaan lisää tuhotöitä vastaanottokeskuksiin. Kirjoitus oli myös omiaan herättämään levottomuutta ja pelkoa.

Satakunnan käräjäoikeus ja Vaasan hovioikeus tuomitsivat 40-vuotiaan miehen 50 päiväsakkoon eli 600 euron sakkorangaistukseen. Korkein oikeus ei hiljattain antamallaan ratkaisulla myöntänyt hänelle valituslupaa.

Miehellä on takanaan kaksi tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hänet on tuomittu useista muistakin rikoksista.

Mies sai taannoin maksettavakseen 1 000 euron järjestyssakon liittyen MV-lehden julkaisijan Ilja Janitskinin oikeudenkäyntiin Helsingissä. Mies taltioi oikeudenkäyntiä ja julkaisi siitä tallenteita blogissaan, oikeuden puheenjohtajan nimenomaisesta kiellosta piittaamatta.

Samoin mies teki syyskuussa 2017, kun hänen omaa, nyt sinetöityä syytettään käsiteltiin Satakunnan käräjäoikeudessa.

Satakunnan käräjäoikeus ei langettanut miehelle mitään sanktioita teostaan. Helsingin käräjäoikeus sen sijaan määräsi hänelle lain salliman suurimman järjestyssakon.

Mies on ollut myös asianomistajana rikosasiassa, jossa helsinkiläinen kokoomuspoliitikko sai syytteen kunnianloukkauksesta. Syytteen mukaan poliitikko oli julkaissut raumalaisesta useita halventavia kirjoituksia Facebookissa.

Syyte kuitenkin raukesi, koska haastetta ei saatu toimitetuksi syytetylle, ennen kuin rikoksen syyteoikeus vanheni viime vuonna.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos