Poliisin etsimä tappaja oleili hyvän aikaa Harjavallassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Pohjoismaiden etsityimpiin rikollisiin kuulunut tappaja oleili hyvän aikaa Harjavallassa – otettiin kiinni tuttavan asunnosta

Kuvituskuva.

26.2.2019 13:18

Keskusrikospoliisin Nordic most wanted -listalle viime joulukuussa nostama Sammy Mäenpää otettiin maanantaiaamuna kiinni Harjavallassa sijaitsevassa yksityisasunnossa. Mäenpää on tuomittu muun muassa taposta ja ampuma-aserikoksesta.

Mäenpää oleili kiinni otettaessa hänelle tutun henkilön asunnossa. Poliisilla ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, kuinka pitkään Mäenpää asunnossa ehti viipyä.

–Todennäköisesti kyseessä on hieman pidempi aika, sanoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Minna Laukka.

Poliisi oli saanut Mäenpäästä vihjeitä eri puolilta Suomea tämän jätettyä palaamatta poistumisluvalta vankilaan elokuun 9. päivänä 2018.

Laukan mukaan Mäenpäätä ei vielä ole puhutettu niin, että olisi tietoa siitä, missä kaikkialla hän on etsintäkuulutettuna ollessaan liikkunut.

–Kun varmistui, että Mäenpää on tietyssä harjavaltalaisasunnossa, poliisi lähti viipymättä suorittamaan kiinniottoa, Laukka kertoo maanantain tapahtumista.

Kiinniottoon osallistui useita poliisin yksiköitä. Laukan mukaan Mäenpää oli asunnossa tuolloin yksin.

Kiinniotto sujui rauhallisesti ilman vastarintaa eikä siitä aiheutunut vaaraa ulkopuolisille.

Vuonna 1973 syntynyt Mäenpää on nyt toimitettu Turun vankilaan. Hänellä on tuomiostaan suorittamatta lähes 4 vuotta ja 9 kuukautta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos