Sprinkleröinti, sääsuojaus ja kasvanut pinta-ala paisuttavat Euran uuden päiväkodin hintalappua - Satakunta - Satakunnan Kansa

Sprinkleröinti, sääsuojaus ja kasvanut pinta-ala paisuttavat Euran uuden päiväkodin hintalappua

Muun muassa väistötiloissa toimivan Kärämäen päiväkodin lasten on määrä siirtyä päiväkoti Euranrinkilään. Arkistokuvassa Käräjämäen päiväkodin Puput-ryhmä on lähdössä metsäretkelle.

25.2.2019 17:41

Käräjämäen ja K-Supermarketin väliin Euran keskustaan rakennettavan päiväkoti Euranrinkilän hintalappu on kasvanut. Uusi arvonlisäveroton kustannusarvio on 4,25 miljoonaa, kun se hankesuunnitelmassa oli 3,83 miljoonaa euroa.

Päiväkodin rakennustöiden on määrä alkaa kuluvan vuoden toukokuussa ja valmistua kesäkuussa 2020, jolloin päiväkoti voisi aloittaa toimintansa 1. elokuuta 2020. Hoitopaikkoja uuteen päiväkotiin tulee 112.

Euranrinkilästä tulee valmistuttuaan uusi hoitopaikka Käräjämäen päiväkodin, vuoropäiväkoti Suvituulen, Kauttuan päiväkodin Minttu-ryhmän ja osalle perhepäivähoidon lapsista.

Lue lisää:Näin paljon se maksaa, kun laaja kunta rakentaa päiväkotitilat kaikkiin kyläkeskuksiin – "Toinen puoli investointikuluista lisää velkaantumista"

Euranrinkilän kustannusarvio tarkentui, kun hankkeen rakennuttajaksi valittu Satakunnan YH-Rakennuttaja Oy sai hankkeen urakat kilpailutettua.

Työmaan runkotöiden aikainen sääsuojaus kasvattaa kustannuksia arviolta 200 000 eurolla. Sääsuojausta ei huomioitu hankesuunnitelmassa, sillä sen rakentamisesta päätettiin vasta myöhemmin.

Aiemmissa suunnitelmissa ei huomioitu myöskään päiväkodin sprinkleröintiä, koska sitä ei pidetty Satakunnan pelastuslaitoksen kanssa käytyjen neuvottelujen perusteella välttämättömänä. Rakennuslupavaiheessa luvasta lausunnon antava pelastuslaitoksen paloviranomainen kuitenkin ilmoitti, että hän tulee vaatimaan sprinkleröintiä. Sprinkleröinti lisää kustannuksia noin 60 000 eurolla.

Päiväkodin huoneistoala on kasvanut hankesuunnitelmasta 40 neliöllä 1 452 neliöön, mikä kasvattaa kustannuksia arviolta 115 000 eurolla. Rakentamisen kustannustason yleinen nousu sitten hankesuunnitelman laatimisen selittää kustannusarvion paisumista noin 160 000 euron edestä.

Uusi kustannusarvio sai kunnanhallituksen siunauksen maanantaina. Lopullisesti kustannusarvion muuttamisesta ja sen vaatimista talousarviomuutoksista päättää valtuusto.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos