Merimaasta lohkaistu Kesärantan löysi uudet omistajat. - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kaavoitus edisti Merimaan leirikeskuksen myyntiä – osa kävi jo kaupaksi

Merimaan leirikeskuksen päärakennus on vielä vailla ostajaa. Kaavamuutoksella Merimaa olisi mahdollista ostaa nyt asuinkäyttöön. Kiinteistöstä lohkaistu Kesäranta myytiin loma-asuntokäyttöön muutettuna.

25.2.2019 10:21

Nakkilan seurakunta on yrittänyt myydä jo useamman vuoden omistamaansa Merimaan leirikeskusta Merikarvialla. Seurakunnalla ei ole käyttöä leirikeskukselle ja se on päättänyt luopua siitä.

Merimaan kiinteistöstä ei ole saatu riittävän hyviä tarjouksia, jotta kauppoja olisi syntynyt. Seurakunta anoi Merikarvian kunnalta kaavamuutosta, jonka kunta viime syksynä toteutti. Kaavamuutoksella Merimaan kiinteistö lohkottiin pienempiin osiin ja sen käyttötarkoitusta muutettiin.

Päätilasta irrotettu, Kesärannaksi nimetty 0,485 hehtaarin tila muutettiin matkailupalvelujen alueesta loma-asumiskäyttöön. Kiinteistöllä on jo valmiiksi 1970-luvulla rakennettu loma-asunto.

Kesärannasta saatiin kolme tarjousta, 48 000, 110 000 ja 115 000 euroa. Seurakunta solmi kiinteistökaupat Merimaasta korkeimman tarjouksen jättäneiden Tapio ja Hanna-Leena Korkeamäen kanssa.

Kauppa vaatii vielä voimaan tullakseen Nakkilan kirkkovaltuuston hyväksynnän ja kirkkohallituksen vahvistuksen.

Seurakunta jatkaa edelleen Merimaa -nimisen tilan myyntiä. Nyt kiinteistö voidaan ostaa asumistarkoitukseen matkailun sijaan, sillä kaavamuutos mahdollisti sen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: