HS: Olkiluodossa havaittu edelleen puutteita – Säteilyturvakeskus julkistaa turvallisuusarvion ensi viikon alussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

HS: Olkiluodossa havaittu edelleen puutteita – Säteilyturvakeskus julkistaa turvallisuusarvion ensi viikon alussa

Olkiluodon voimalaitosalueen yhdyskuntajätevesien puhdistamo on saneerausiässä.

23.2.2019 18:08

Olkiluodon kolmannen ydinreaktorin käynnistys voi viivästyä edelleen. Sähköntuotannon on tarkoitus alkaa ensi vuoden alussa, mutta Säteilyturvakeskuksen havaitsemat puutteet saattavat viivästyttää käynnistystä.

–Reaktorin pääjäähdytyspiiriin liittyvässä paineistinlinjassa on havaittu värähtelyitä, jotka ylittävät suunnittelussa määritellyt raja-arvot, Säteilyturvakeskuksen toimistopäällikkö Pekka Välikangas kertoi asiasta ensimmäisenä uutisoineelle Helsingin Sanomille.

STUK julkistaa OL3:n turvallisuusarvion kokonaisuudessaan maanantaina. Arvion on oltava kokonaan hyväksytty, jotta voimala voidaan käynnistää. Nyt havaitut ongelmat tarkoittavat sitä, että STUK ei voi antaa lupaa voimalan käynnistämiseksi.

Paineistinlinjassa havaitut ongelmat ovat korjattavissa. Värinästä aiheutuneet ongelmat ovat olleet tiedossa jo viime keväästä lähtien. Teollisuuden Voima on kertonut, että ongelmiin on löydetty ratkaisu. Tästä kuullaan mahdollisesti maanantain julkistuksessa. TVO:ssa uskotaan, että sähköntuotanto käynnistyy ongelmista huolimatta suunnitellusti ensi vuoden alussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: