Vakuutus kattoi öljyonnettomuuden ulkopuolisille aiheuttamat vahingot: "Haitta on kohdistunut pääasiassa vesistön käyttöön ja rantojen tahriintumiseen" – Tällainen oli Pori Energian vuosi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Vakuutus kattoi öljyonnettomuuden ulkopuolisille aiheuttamat vahingot: "Haitta on kohdistunut pääasiassa vesistön käyttöön ja rantojen tahriintumiseen" – Tällainen oli Pori Energian vuosi

Kokemäenjoen öljyvahinkoa korjattiin Harjavallassa 11 kuukautta.

22.2.2019 9:38

Joulukuussa 2017 Harjavallassa tapahtuneesta öljyvahingosta ei arvioida jäävän pysyvää haittaa vesistölle, kerrotaan Pori Energian tiedotteessa.

–Vahingon haitta on kohdistunut pääasiassa vesistön käyttöön ja rantojen tahriintumiseen. Yhtiön vastuuvakuutus kattoi lähes täysimääräisesti ulkopuolisille aiheutuneet korvattavat vahingot. Tapahtuman juurisyyanalyysin perusteella riskien arviointimenettelyjä on edelleen kehitetty toiminnan eri tasoilla.

Öljyvahingon torjuntatyöt jatkuivat Kokemäenjoella 11 kuukauden ajan.

Pori Energia -konsernin liikevaihto viime vuonna oli 138,3 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi edellisvuoteen verrattuna Pori Energia Sähköverkot Oy:n liikevaihdon kehityksen ansiosta emoyhtiön liikevaihdon alentuessa, kerrotaan yhtiön vuosikatsauksessa.

Liikevoitto oli 18,6 miljoonaa euroa ja tulos 9,6 miljoonaa euroa. Tulos oli ennakoitua parempi ja ylsi lähes edellisvuoden hyvän tuloksen tasolle.

Yhtiön mukaan tuloskehitystä tukee toiminnallisten tavoitteiden onnistuminen erityisesti polttoaineiden hankinnassa ja sähkön siirron häiriöttömyydessä.

Energiayhtiön sähkön myynti viime vuonna oli 1 315 miljoonaa kilowattituntia, mikä oli käytännössä sama kuin vuonna 2017. Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hintoihin ei tehty vuoden aikana muutoksia.

–Määräaikaisten sähkösopimusten hinnat ovat seuranneet markkinahintojen muutoksia, joissa tapahtui nousua. Sähkösopimusten määrä onnistuttiin kääntämään kasvuun uusilla myyntipanostuksilla.

Sähkön siirto kulutukseen Pori Energia Sähköverkot Oy:n verkkoalueella vuonna 2018 oli 1 015 miljoonaa kilowattituntia. Edellisvuoteen verrattuna sähkön käyttö säilyi samalla tasolla.

Kaukolämmön myynti oli 657 miljoonaa kilowattituntia. Myynnin energiamäärä väheni edellisvuoteen verrattuna noin 2,2 prosenttia vuoden ollessa normaalivuotta lämpimämpi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut