"Menneinä vuosina lääkäriin pääsi vartissa" – Hallitus hehkuttaa kasvulukuja ja Lounais-Suomen talousihmettä, silti suurin osa Satakunnan kunnista tekee tappiota - Satakunta - Satakunnan Kansa

"Menneinä vuosina lääkäriin pääsi vartissa" – Hallitus hehkuttaa kasvulukuja ja Lounais-Suomen talousihmettä, silti suurin osa Satakunnan kunnista tekee tappiota

Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti joutuu miettimään talouden sopeuttamistoimia. Vastarannalla Säkylässä sen sijaan on pärjätty keskiarvoa paremmin.

24.2.2019 6:00

Säkylän kunnanjohtajan Teijo Mäenpään suupieliä koristaa mairea virne. Sopiihan sitä hymyillä, sillä Säkylä on siinä harvenevassa joukossa kuntia, joka on tekemässä positiivisen (400 000e) tilinpäätöksen viime vuodelta.

Kuntatalouden haasteet voi yleisellä tasolla tiivistää seuraavasti: menopuolella sote-kulut karkaavat käsistä ja tulopuolella verotulokertymä on ollut oletettua pienempi. Lisäksi valtionosuuksia on leikattu. Kuntien rahat menevät pääosin terveydenhuoltoon ja kouluihin. Jos pankkitili on pakkasella, näistä joudutaan usein karsimaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut