Kotileipuri kuskaa myyntivaununsa Krookan rantaan - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kotileipuri kuskaa myyntivaununsa Krookan rantaan – idea kahvilapalvelusta syntyi lenkkeillessä

Elina Laaksonen tuo myyntivaununsa Krookkaan viikonloppuisin aina pääsiäiseen saakka.

22.2.2019 12:16

Krookan satama on viehättävä, mutta erityisesti talviaikaan melko autio paikka. Alueessa on potentiaalia. Krookan mahdollisuuksia on visioitu oikein arkkitehdin voimin, mutta käytännön teot vielä puuttuvat.

Yrittäjä Elina Laaksonen sen sijaan aikoo tuoda eloa Krookan rantaan jo ensi lauantaina. Hän kuskaa rantaan myyntivaununsa ja päivystää rannassa joka viikonloppu pääsiäiseen asti. Idea tuli miehen kanssa lenkkeillessä.

–Kymmenisen vuotta olemme lenkkeilleet Merikarvialla ja usein käyneet ihastelemassa vuodenaikojen muutoksia Krookan rannassa. Olemme seuranneet kevään edistymistä, jäiden lähtöä ja veneilijöiden innokasta puuhastelua. Varsinkin viikonloppuisin olemme kaivanneet Krookassa paikkaa, missä voisi nauttia kupillisen kahvia vaikkapa munkin kera, Laaksonen kuvailee. 

Pariskunta osti Merikarvialta vapaa-ajan asunnon vuonna 2009. Neljä vuotta sitten he muuttivat paikkakunnalle vakituisesti asumaan. Elina kyllästyi pitkään työmatkaansa. Hän irtisanoutui Porin perusturvan palveluksesta ja ryhtyi yrittäjäksi. Omaan pihapiiriin valmistui pieni leipomo, jossa hän valmistaa tuotteensa.

–Käyn perjantaisin Merikarvian torilla myymässä leivonnaisiani myyntivaunustani. Jonkin aikaa vaunusta on voinut ostaa myös torikahvit. Ajattelimme mieheni kanssa, että joku meidän lisäksemme saattaisi kaivata viikonloppuisin kahvilapalvelua Krookassa, joten omasta tarpeesta idea oikeastaan lähti. 

Hänen miehensä nikkaroi myyntivaunun peräkärryn päälle

–Mallia hain raumalaiselta torikahvilaa pitävältä ystävälliseltä rouvalta. Häneltä sain myös piirustukset, jotka toimivat suuntaa-antavina rakennusprojektissa. Vaunussa on sähkö ja pieni lämmitin, mikä pitää vaunussa mukavan lämmön.

Myyntivaunuun haettiin mallia Raumalta.

Viikonloppuisin vaunussa on tarjolla kahvia, kaakaota ja teetä, aamulla leivottuja munkkeja ja pullia.

–Kokeilemme myös, miten höyrymakkara otetaan Krookassa vastaan. Parhaillaan on menossa erilaisten höyrymakkaroiden maistelut.

Talvi on yrittäjälle hiljaista aikaa.

–Tammi-helmikuussa voi hieman lomailla, suunnitella uutta kautta ja tietenkin tehdä tilaustöitä.

Kesällä yritystoiminta jatkuu vanhassa muuntamossa Kauppatien ja Satamatien risteyksen läheisyydessä. Laaksosen mies on remontoinut käytöstä poistettuun muuntamoon kesäkahvilan.

–Vappupäivänä aloitellaan uusi kesäkausi vanhassa sähkömuuntajassa. Valikoima pysyy entisellään. Lauantai on munkkipäivä. Nurmikko istutettiin syksyllä, ja nyt jännitetään, miten se on talvehtinut. Syksyllä teimme myös liikuntarajoitteisille pienen laatoitetun alueen, jotta kaikki pääsevät nauttimaan Kioskin leppoisasta tunnelmasta ja puheen sorinasta.

KunnanjohtajaKimmo Puolitaival iloitsee siitä, että Krookkaan saadaan palvelutarjontaa ja yrittäjyyttä jo kevättalvella.

–Se ammattitaito, jolla Elina Laaksonen otti haltuun vanhan muuntajan kioskikahvilan viime kesänä, antaa hyvän syyn uskoa, että asiakkaat tulevat nauttimaan myös Krookan kahvilatarjonnasta, hän uskoo.  

Rantaravintolan yrittäjäkysymys on vielä auki.

–Käynnissä on valtakunnallinen haku ja muun muassa SAMK:n opiskelijat rakentavat parhaillaan lisäkampanjaa aiheesta. Muutamia kontakteja on tullut, mutta vielä ei ole tärpännyt, kunnanjohtaja kertoo.

Myyntivaunu päivystää Krookassa lauantaisin ja sunnuntaisin aina pääsiäiseen asti kello 10–14.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut