Tuleeko Poriin suurlukio? Lakkautetaanko kouluja? Satakunnan Kansa näytti kaupungin tiedotustilaisuuden suorana live-lähetyksenä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tuleeko Poriin suurlukio? Lakkautetaanko kouluja? Satakunnan Kansa näytti kaupungin tiedotustilaisuuden suorana live-lähetyksenä

Toimialajohtaja esittää, että Meri-Porin koulu lakkautetaan. Työryhmän selvityksen mukaan oppilasmäärät ovat laskussa ja kiinteistö huonossa kunnossa.

3.2.2019 18:35 | Päivitetty 4.2.2019 11:04

Porin kouluverkon tulevaisuutta pohtinut työryhmä on saanut työnsä päätökseen ja tulokset julkistetaan maanantaina järjestettävässä tiedotustilaisuudessa. Satakunnan Kansa näyttää tilaisuuden suorana.

Suora lähetys on päättynyt. Voit katsoa lähetyksen tästä:

Samassa tilaisuudessa sivistystoimialan johtaja Esa Kohtamäki paljastaa esityksensä, jonka pohjalta kaupunginvaltuusto tekee maaliskuussa päätöksen siitä, mitä kouluja ja päiväkoteja Porissa tulevaisuudessa on.

Etukäteen kiinnostavimpia kysymyksiä lienee, ollaanko Porissa siirtymässä yhden suurlukion malliin? Entä miten käy lakkautusuhan alla olevan Reposaaren koulun tai lakkautetaanko joitain muita kouluja? Tietoa on luvassa myös Länsi- ja Pohjois-Porin miljoonainvestoinneista. Molemmille alueille on suunniteltu suuria yhtenäiskouluja.

Kahdeksan aluetta – täältä tarkistat oman kaupunginosasi tilanteen

Kouluverkon remonttia varten Porin työryhmä jakoi kaupungin kahdeksaan alueeseen, joiden pohjalta muutoksia tehdään: Ahlainen, Lavia, Noormarkku, Itä-Pori, Keski-Pori, Länsi-Pori, Meri-Pori ja Pohjois-Pori.

Jokaiselle alueelle on SK:n tietojen mukaan räätälöity 2–5 erilaista tulevaisuuden vaihtoehtoa, joista yksi on Kohtamäen esitys.

Kokoamme jokaisesta alueesta ja niille tarjotuista vaihtoehdoista oman artikkelin sitä mukaa, kun kaupunki julkistaa tiedot. Linkit artikkeleihin päivitetään muun muassa tämän jutun loppuun.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos