Rauman Satama Oy:ssä uudelleenjärjestelyt, koko henkilökunnalle yt-neuvottelukutsu - Satakunta - Satakunnan Kansa

Rauman Satama Oy:ssä uudelleenjärjestelyt, koko henkilökunnalle yt-neuvottelukutsu – keinovalikoimassa voivat olla myös irtisanomiset

Rauman satamassa alkaa yt-neuvottelut. Ne ovat seurausta maaliskuun alussa voimaan tulevasta EU satamapalveludirektiivistä, joka velvoittaa palvelujen kilpailuttamiseen.

30.1.2019 15:22 | Päivitetty 30.1.2019 16:01

Kaupungin omistama Rauman Satama Oy aloittaa yhteistoimintalain mukaiset neuvottelut, joka koskevat koko satamayhtiön henkilöstöä.

Yhtiön tiedotteen mukaan Rauman Satama Oy harkitsee portti- ja aluspalvelutoimintojen uudelleenjärjestelyjä. Syynä on maaliskuussa 2019 voimaan astuva EU:n satamapalveluasetus, jolla on vaikutuksia Rauman Satama Oy:n nykyisin tarjoamiin palveluihin.

Satamayhtiön toimitusjohtaja Hannu Asumalahti tarkentaa, että direktiivi velvoittaa satamia avaamaan palvelutoimintojaan kilpailutettavaksi. Esimerkkeinä hän mainitsee huoltotehtävät sekä alusten kiinnitys- ja irrotuspalvelut.

Jo pitkään avoimessa kilpailutuksessa ovat olleet muun muassa polttoainetoimitukset, hinaus ja jätehuolto, Asumalahti lisää.

Mahdollisia toiminnallisia muutoksia ovat satamavalvonta- sekä kulunvalvontatoimintojen uudelleenjärjestely, työtehtävien muutokset sekä lakkauttamiset mahdollisine uusine työsuhteen ehtoineen.

Yhtiön mukaan keinovalikoimassa voivat olla myös irtisanomiset sekä muut mahdolliset toimenpiteet. Neuvottelut koskevat yhtiön koko henkilökuntaa.

–Haemme ratkaisuja neuvotteluilla henkilöstön kanssa helmikuun kuluessa yhtiön hallituksen päätettäväksi.

Tarvittavat päätökset tehdään yt-neuvotteluprosessin päätyttyä. Rauman Satama Oy:n palveluksessa on noin 30 henkilöä.

Juttua muutettu klo 16: täydennetty toimitusjohtaja Hannu Asumalahden haastattelukommenteilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos