Näin työttömien määrä Satakunnan kunnissa on muuttunut - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnassa vain Kankaanpäässä enemmän työttömiä kuin vuosi sitten – katso tästä miten työttömien määrä on muuttunut eri kunnissa

Kuvituskuva.

24.1.2019 17:13

Satakunnan työ­ ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 10 180 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 290 henkeä (­11,2 %)vähemmän kuin vuotta aikaisemmin käy ilmi ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Lyhyemmällä aikavälillä työttömyys kuitenkin kasvoi selvästi, sillä marraskuun lopussa työttömiä oli Satakunnassa lähes 1400 vähemmän kuin joulukuun lopussa. Työttömyyden kohoaminen loppuvuodesta kuuluu normaaliin kausivaihteluun. Monet määräaikaiset työsuhteet päättyvät joulukuun aikana ja myös ammatillisista koulutuksista valmistuvia tulee työnhakijoiksi ennen vuodenvaihdetta.

Satakunnan kunnista Kankaanpää oli ainoa, jossa työttömien työnhakijoiden määrä kasvoi joulukuussa 2018 vuoden takaiseen verrattuna. Suhteellisesti eniten työttömyys on vuoden aikana alentunut Karviassa ja määrällisesti eniten Porissa.

Juttu jatkuu grafiikan jälkeen

Koko maassa oli joulukuun lopussa 256 500 työtöntä työnhakijaa, mikä on 39 000 (­13,2 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä laski kaikkien viidentoista ely-­keskuksen alueella. Suhteellisesti eniten työttömien määrä aleni Pirkanmaalla (­20,6 %). Satakunnassa työttömyys aleni hieman koko maata vähemmän (­11,2 %). Alenemistahti on selvästi hidastunut viime keväästä, jolloin työttömyys aleni välillä nopeimmin koko maassa.

Lähde: Ely-keskuksen työllisyyskatsaus

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos