Lastenvaunujen kanssa pääsee matkustamaan maksutta Porissa ja Ulvilassa helmikuun alusta alkaen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Lastenvaunujen kanssa pääsee matkustamaan maksutta Porissa ja Ulvilassa helmikuun alusta alkaen – Kokeilu jatkuu vuoden loppuun tai niin kauan kuin määräraha riittää

Helmikuun alusta alkaen lastenvaunujen kanssa pääsee ilmaiseksi paikallisliikenteen linja-auton kyytiin Porissa ja Ulvilassa.

24.1.2019 12:46 | Päivitetty 24.1.2019 12:52

Porissa ja Ulvilassa alkaa helmikuun alusta maksuttoman paikallisliikenteen kokeilu lastenvaunujen kanssa kulkeville. Kokeilulla kannustetaan pientä lasta hoitavia käyttämään paikallisliikennettä asiointimatkoilla henkilöauton sijaan.

Oikeus maksuttomaan matkaan on voimassa kaikilla paikallisliikenteen vuoroilla Porin ja Ulvilan kaupunkien alueella, mikäli linja-autossa on tilaa ja autossa on lastenvaunujen tai –rattaiden kuljettamiseen tarkoitettu paikka. Lastenvaunuista tai niissä matkustavasta 0–5-vuotiaasta lapsesta ei peritä maksua.

Porin kaupunki on myöntänyt kokeiluun 130 000 ja Ulvilan kaupunki 15 000 euron määrärahan. Sillä katetaan kokeilua varten tarvittavat päivitykset paikallisliikennettä ajavien liikennöitsijöiden lipputuotteisiin ja rahastuslaitteisiin, sekä korvataan menetetyt lipputulot liikennöitsijöille.

Kokeilu toteutetaan määrärahan sallimassa laajuudessa, ja se päättyy viimeistään vuoden lopussa.

Miten kyytiin?

Maksutta yksi aikuinen voi kuljettaa mukanaan kahta 0–5-vuotiasta lasta, joista toinen istuu lastenvaunuissa tai -rattaissa.

–Lastenvaunujen kanssa noustaan kyytiin keskiovesta. Autossa renkaat on käännettävä menosuuntaan ja lukittava paikalleen turvallisuuden takia, toteaa liikennepäällikkö Jarno Valtanen Porin Linjoilta.

Lastenvaunujen kanssa kyytiin nouseva matkustaja ei tarvitse paikallisliikenteen lippua tai muutakaan todistusta.

Kaikkien matkustajien turvallisuuden takia lastenvaunut on sijoitettava niille osoitetulle paikalle linja-auton keskiosassa. Jos vaunuille osoitetut paikat ovat jo täynnä, on odotettava seuraavaa linja-autovuoroa.

Keskiovien edusta on jätettävä vapaaksi, jotta linja-autosta poistuminen on sujuvaa. Parhaiten linja-autoissa on tilaa keskipäivällä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: