Poliisi paljasti taas kaksi kannabiskasvattamoa Satakunnassa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poliisi paljasti taas kaksi kannabiskasvattamoa Satakunnassa – huumausainerikoksista epäiltyjä tavoitettiin useilla paikkakunnilla

Poliisin takavarikoimia kannabiskasveja.

3.2.2019 7:43

Poliisi on paljastanut kaksi kannabiksen kasvattamoa Eurassa ja Laviassa viikonlopun aikana. Poliisi on myös ottanut kiinni useita henkilöitä epäiltynä huumeiden käytöstä, välityksestä ja valmistamisesta, joka tarkoittaa käytännössä kasvattamista.

Poliisi on myös tavoittanut tavallista enemmän niin sanottuja "huumeratteja" viikonlopun öinä Lounais-Suomessa. Kuljettajien hallusta on takavarikoitu kannabista ja amfetamiinia.

Huumausainerikoksista epäiltyjä tavoitettiin muun muassa Eurassa, Porissa, Poriin kuuluvassa Laviassa, Ulvilassa, Turussa ja Salossa.

Osan kiinniotetuista poliisi oli etsintäkuuluttanut jo aiemmin vastaavista teoista ja epäilyistä muihin rikoksiin.

Tutkintaa kiinniotettujen ja muiden asiaan mahdollisesti liittyvien osalta jatketaan viikonloppuna ja alkuviikosta.

Poliisin kenttävalvontaryhmä aloitti mittavat kannabiksen kasvattajiin kohdistetut täsmäiskut vuodenvaihteessa. Poliisi kutsuu toimintaa Savu-projektiksi.

Lue lisää aiemmista huumetakavarikoista:Porin poliisiaseman käytäville leijui outo tuoksu – syynä kenttävalvonnan jättitakavarikot: Kymmeniä kiloja kannabista ja 160 epäiltyä

Taustalla poliisin Savu-projekti

Savu-projekti on iskenyt käyttäjien ja pikkudiilerien sijaan seuraavaan portaaseen, ammattimaista huumekauppaa pyörittäviin kasvattajiin.

Kenttävalvontaryhmä on ajoittanut iskujaan siten, että samaan aikaan on otettu kiinni useita huumekauppiaita. Kotietsintöjä on tehty laajasti Satakunnan alueella.

–Tutkinnassa on selvinnyt, että moni huumekauppias oli kyllä tietoinen poliisin toiminnasta, mutta silti hyvää satoa ei haluttu hukata tai uskottiin, että poliisilla ei olisi tietoa heidän toiminnastaan, kenttävalvontaryhmässä työskentelevä vanhempi rikoskonstaapeli Janne Inberg kertoi Satakunnan Kansalle aiemmin tammikuussa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos