Porin perusturvan piti säästää keikkafirman avulla – lisäkuluja tulikin kaksi miljoonaa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin perusturvan piti säästää keikkafirman avulla – lisäkuluja tulikin kaksi miljoonaa

Porin perusturvassa suositaan vastaisuudessa enemmän omaa väkeä.

19.1.2019 7:00

Keikkatyövoimaa välittävän Seuturekry Oy:n käyttö tuli kalliiksi Porin perusturvalle.

Yrityksen tarjoamia keikkatyöläisiä ryhdyttiin käyttämään viime vuonna sillä perusteella, että omien sijaisten käytön vähentämisellä saavutettaisiin 300 000 euron säästöt puolen vuoden ajalta.

Neljännesvuosiraporteissa on todettu että Seuturekryn palvelun käytöstä arvioidut kustannussäästöt eivät ole toteutuneet, vaan sijaiskustannukset kokonaisuutena ovat kasvaneet noin kaksi miljoonaa euroa.

Kuntien omistama tytäryhtiö

Seuturekry on KuntaPro Oy:n omistama henkilöstöpalveluita tuottava tytäryhtiö. KuntaPron omistajia ovat Porin kaupungin lisäksi useat muut kunnat ja kaupungit, joille yhtiö tuottaa palveluita.

Porin perusturvalautakunta teki viime maaliskuussa päätöksen lyhytaikaisten, alle kolme kuukautta kestäviin sijaisuuksiin tarvittavien sijaisten hankinnasta Seuturekrystä. Perusturvalautakunnan jäsen Bia Kaski (kok.) ei tuolloin esteellisenä osallistunut päätöksentekoon. Kaski toimii Seuturekryn asiakkuusjohtajana.

Seuturekryn kanssa laadittu sopimus on määräaikainen ja voimassa kuluvan vuoden loppuun asti. Sopimus ei tuota Seuturekrylle yksinoikeutta tuottaa sijaispalveluita Porin perusturvalla. Sopimus ei myöskään aseta Porin perusturvalla määräostovelvollisuutta.

Pidemmät sijaisuudet halvempia omana toimintana

Uusien laskelmien mukaan Seuturekryä voitaisiin vielä käyttää, mutta ei pitkiin sijaissuhteisiin, vaan erittäin lyhyisiin 1–3 päivän tarpeisiin.

Perusturvassa tehtyjen laskelmissa on todettu, että 1-3 päivän sijaiskustannukset ovat edullisemmat Seuturekryn palvelun kautta verrattuna omaan toimintaan. Pidemmät sijaisuudet ovat edullisemmat omana toimintana.

Perusturvajohtaja Terttu Nordman esittääkin perusturvalautakunnalle, että perusturvan sisäisiä toimintaohjeita muutetaan niin, että Seuturekryä käytetään pääsääntöisesti alle 3 päivän sijaisuuksissa.

Lautakunta kokoontuu ensi keskiviikkona.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos