Pitkät kutrit poikki syöpäsairaiden lasten hyväksi - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ulvilalaisen Sinin koskettava teko – Pitkät kutrit poikki syöpäsairaiden lasten hyväksi: ”Sanoin kampaajalle, että ihan sama, miten lyhyet tulee”

Ulvilalainen Sini Soininen lahjoitti 22 senttiä hiuksiaan Little Princess Trust -järjestölle.

15.1.2019 21:00

Ulvilalainen 18-vuotias Sini Soininen päätyi koskettavaan ratkaisuun. Hän lahjoitti 22 senttiä hiuksiaan Little Princess Trust -järjestölle. Englannissa toimiva järjestö lahjoittaa oikeista hiuksista tehtyjä peruukkeja ilmaiseksi lapsille ja nuorille aikuisille, jotka ovat menettäneet hiuksensa esimerkiksi syöpähoitojen takia. Järjestölle ovat lahjoittaneet hiuksiaan myös kuninkaalliset - muun muassa Cambridgen herttuatar Catherine.

Alun perin Soininen oli suunnittelut vain siistivänsä latvoja enintään kymmenen sentin verran.

–Koulussa tuli puheeksi kampaajakäynti ja koulukaveri kysyi, että aiotko lahjoittaa. En ollut koskaan edes kuullut tällaisesta, Soininen kertoo.

Soininen otti selvää Little Princess Trust -järjestöstä. Sivuilla kerrottiin, että hiusten lahjoitusten minimimäärä on 17 senttiä.

–Sanoin kampaajalle, että ihan sama, miten lyhyet tulee, mutta sen verran pitää lähteä.

Ennen kampaajakäyntiä Soininen oli katsonut sivuilta videoita, joissa hiuksensa menettäneet pienet lapset saivat aidoista hiuksista tehtyjä peruukkeja.

–Videot olivat niin hellyttäviä, ja lapset niin iloisia peruukeista, että oli pakko lahjoittaa.

Soinisella oli myös toinen, henkilökohtaisempi syy lahjoitukseen. Hänen 16-vuotias serkkunsa menehtyi syöpään alkusyksystä. Myös Soinisen serkku menetti hiuksensa kemoterapian seurauksena.

–Olisi ihana, että Suomessakin toimisi tällainen järjestö, jolle voisi lahjoittaa hiuksia.

Leppävirralla asuva Anna Asikainen lahjoitti hiuksiaan jopa 25 senttiä.

Samaan ratkaisuun päätyi myös Leppävirralla asuva 16-vuotias Anna Asikainen viime torstaina käydessään kampaajalla. Pitkiä hiuksiaan lyhentämään lähtenyt Asikainen lahjoitti hiuksiaan jopa 25 senttiä syöpää sairastavien lasten peruukkeja varten.

–Kampaaja ehdotti, että haluaisinko lahjoittaa hiuksia, kun muutenkin oli tarkoitus lyhentää. Hiukset eivät menisi vain roskiin, vaan hyvään tarkoitukseen, Asikainen kertoo.

Asikainen päätti, että haluaa antaa hiuksensa hyvään käyttöön tuottamaan jollekin muulle iloa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: