Kankaanpää sidosryhmineen etsii kuumeisesti töitä worksiläisille - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kankaanpää sidosryhmineen etsii kuumeisesti töitä worksiläisille

Kankaanpää Worksin 141 työntekijää sai joulun alla huonoja uutisia, kun konepajan hallitus ilmoitti toiminnan lopettamisesta.

9.1.2019 21:20

Joulukuussa Kankaanpää Worksin työntekijät saivat harmittavan lahjan konepajayrityksen hallitukselta: Yrityksen lakkauttaminen ja konkurssiin hakeutuminen. Tämä oli yrityksen pidempään jatkuneelle heikolle kannattavuudelle löytynyt ainut ratkaisu. Konkurssiin hakeutumisen hetkellä yrityksen palveluksessa oli 141 työntekijää.

Kankaanpään kaupungin elinkeinojohtaja Marko Rajamäen mukaan Kankaanpää Worksin konkurssiin hakeutumisen jälkeen irtisanottujen työntekijöiden tukimuodot ovat edenneet eri puolilla nopeasti.

Yritys järjesti pikimmiten konkurssi-ilmoituksen jälkeen sen velvollisuuksiin kuuluvaa muutosturvaa työntekijöille. Muutosturva tarkoittaa muun muassa sitä, että työnantaja tehostaa omaa tiedotustaan työntekijöiden suuntaan sekä pyrkii tarjoamaan tukea tulevaisuuden työllistymiseen tai kouluttautumiseen.

Rajamäen mukaan myös kaupunki ja eri toimijat istuivat koolle pian uutisen jälkeen.

–Kokosimme lisäksi väkeä Satakunnan TE-toimistosta ja Sataedulta. Lähdimme tuoreeltaan pohtimaan sitä, miten irtisanotulle työvoimalle löydettäisiin mahdollisimman hyvin töitä, avaa Rajamäki.

Rajamäen mukaan pohdinnassa on lukuisia toimenpiteitä yrityksen työntekijöiden uudelleentyöllistämiseksi. Yli sadan henkilön jäädessä työttömäksi, markkinoille tulee kerralla runsain mitoin konepajatyöskentelyn ammattilaisia.

Tekijät löytävät aina työtä, on vanha viisaus. Konepajateollisuus on kuitenkin viime vuosikymmenen aikana elänyt vahvaa murrosvaihetta. Lukuisia konepajoja on lakkautettu Satakunnassa.

Yksi suunnitelmista on kartoittaa lähiseudun yritysten työvoiman tarvetta kyselyllä.

–Tällä pyrimme tehostetusti kaivamaan ja tuomaan mahdollisia työpaikkoja julki irtisanotulle Kankaanpää Worksin henkilöstölle.

Muutamat lähiseudun yritykset ovat jo ennen kyselyä ilmaisseet kiinnostuksensa Kankaanpää Worksin vapautuviin työntekijöihin.

–Totta kai seuraamme mielenkiinnolla, onnistuvatko konkurssipesän edustajat luomaan mahdollisille uusille yrityksille kiinnostusta tehdastiloihin. Sitäkin vaihtoehtoa tässä tilanteessa varmasti tutkitaan yhä, toteaa Rajamäki.

Emme tavoittaneet pesänhoitajaa kommentoimaan tämän hetken tilannetta.

Työryhmän tarkoituksena on myös järjestää pienimuotoiset messut, johon kutsutaan muun muassa Kankaanpään ja lähialueiden yrityksiä, joilla saattaisi olla tarvetta lisätyövoimalle.

–Myös alueen muita töitä vailla olevia kutsutaan messuille Kankaanpää Worksiltä irtisanottavien lisäksi. Messujen on tarkoitus olla niin sanotut treffimessut, joilla työvoimaa ja työtä tarvitsevat kohtaisivat toisensa, sanoo Rajamäki.

Rajamäki korostaa myös Sataedun tarjoamia mahdollisuuksia.

–Oppilaitos mahdollistaa esimerkiksi täydennyskoulutukset sekä osaamisen jatkokehittämisen. Jos aihetta ja jatkokoulutusta on joskus tullut mietittyä, nyt sille voisi olla oiva tilaisuus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut