Harjavallan joutsen-saagalle saatiin päätös – palokunta haki huonompaan kuntoon menneen linnun ja toimitti hoitoon - Satakunta - Satakunnan Kansa

Harjavallan joutsen-saagalle saatiin päätös – palokunta haki huonompaan kuntoon menneen linnun ja toimitti hoitoon

Kuvituskuva. Kuvan joutsen ei liity Harjavallan tapaukseen.

27.12.2018 12:43

Joulun ajan harjavaltalaisia mietittäneelle loukkaantuneen joutsenen tarinalle saatiin jonkinlainen välitilinpäätös, kun palokunta nouti joutsenen pois jäältä torstaina.

Palokunta kävi jo aiemmin katsomassa joutsenta sekä joulupäivänä että tapaninpäivänä. Tapaninpäivänä paikalla oli käynyt myös asiantuntija, mutta tarkkaa arviota joutsenen kunnosta ei saatu, sillä se lennähti lähelle mennessä karkuun. Se oli kuitenkin selvää, että linnun jalassa oli jonkinlainen vamma.

Torstaina pelastuslaitos hälytettiin taas joelle. Tällä kertaa joutsenen kunto oli jo niin huono, ettei se enää lentänyt pelastajiaan karkuun.

–Saimme linnun pois ja se tultiin hakemaan meiltä parempaan hoitoon. Se, mitä linnulle käy, on nyt asiantuntijoiden päätettävissä, päivystävä palomestari kertoi.

Joutsenet ovat liikuttaneet Satakunnan pelastuslaitosta joulun päivien ajan, sillä joulupäivänä myös Raumalla käytiin katsomassa jäällä ollutta joutsenta. Sen kunto oli kuitenkin hyvä ja hälytys pelastusmielessä aiheeton.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut