Ilotulituksia ympäri maakuntaa – Katso tästä vinkit uudenvuodenjuhliin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ilotulituksia ympäri maakuntaa – Katso tästä vinkit uudenvuodenjuhliin

Ilotulituksia on nähtävillä ympäri Satakuntaa.

31.12.2018 12:00 | Päivitetty 31.12.2018 14:22

Ilotulituksia ja muuta ohjelmaa on nähtävillä ympäri maakuntaa. Myös ilotulitteista pääsee nauttimaan, vaikka ei olisi raketteja itse ostanutkaan. Satakunnan Kansa listasi uudenvuodenjuhlat.

Pori

Uudenvuoden vastaanotto järjestetään perinteiseen tapaan Porin Raatihuoneella. Ohjelma käynnistyy kello 23.35 Porilaisten marssilla, jonka esittää Porin VPK:n soittokunta. Uudenvuoden tervehdyspuheenvuorot pitävät

Porin evankelisluterilainen seurakunnasta Meri-Porin seurakuntapastori Riikka-Eliina Juhantalo ja Porin kaupungin puolesta kaupunginhallituksen puheenjohtaja Diana Bergroth-Lampinen. Tilaisuus päättyy soittokunnan ja yleisön yhteiseen Maamme-lauluun.

Kello 00.00 alkaa ilotulitus Kirjurinluodosta, toteuttajina Livisti Festival/Megaraketti. Parhaat katselupaikat ovat Etelärannassa.

Yyteri

Yyterin ranta on ollut vuosien saatossa perinteinen uuden vuoden rakettien ampumispaikka, niin myös tänä vuonna. Virkistyshotelli Yyteriin, Yyterin leirintään ja Yyteri Beach -lomakeskukseen on kerääntymässä satamäärin juhlijoita, ja Virkistyshotelli Yyteri järjestää hotellin rannassa ilotulituksen kello 00:00. Rantaravintola Helmi on ensikertaa avoinna uutenavuotena kello 22:00 alkaen tarjoillen kylmiä ja kuumia juomia rakettien ihailijoille. Uudenvuoden juhlinta kestää hotellilla koko illan ja tarkemman ohjelman voi tarkistaa hotellin nettisivuilta.

–Hotelli on täyttynyt mukavasti ja kuuleman mukaan myös alueen mökkimajoitukset ovat olleet kysyttyjä. Tänä vuonna kokeilemme pitää avoinna myös rantaravintolaa, ja hotellissa viihdyttää illan mittaan bilebändi, DJ ja juontaja, virkistyshotellin toimitusjohtaja Lauri Turtola kertoo.

–Varauksia ennättää vielä tehdä, ja varsinkin ruokailemaan tuleville suosittelemme pöytävarausta sillä ilta näyttäisi tulevan lähes täyteen, Turtola jatkaa.

Eurajoki

Eurajoella uudenvuoden tapahtuma käynnistyy Liikuntakeskuksessa maanantaina kello 18.30 alkaen.

Eurajoen kunta ja eurajokelaiset yrittäjät panostavat tällä kertaa uudenvuodentapahtumaan historian näyttävimmällä ilotulitusnäytöksellä ja isoimmalla budjetilla, sillä luvassa on Eurajoen kunnan 150-vuotisjuhlavuoden avaava ilotulitus.

Ilotulitusnäytöksen toteuttaa Suomen Pyrotekniikka Ay, joka on vastannut myös kolmen edellisvuoden pyroshow'sta Eurajoella.

Eurajoelle on taas odotettavissa pitkiä autoletkoja Rauman ja Porin suunnista, sillä osa väestä osallistuu 33. kerran järjestettävään Eurajoen uudenvuodenjuoksuun. Yhteislähtö Eurajoen liikuntakeskuksesta on kello 20.

Suuri yleisömäärä aiheuttaa edellisvuosien tapaan haasteita muun muassa pysäköintiin, mutta tänä vuonna kunta ja Eurajoen Veikot ovat erityisesti panostaneet niihin.

Harjavalta

Ilotulitus järjestetään taas perinteiseen tapaan Harjavallassa 31.12. klo 24.00.

Perinteistä poiketen itse ammunta tapahtuu tapahtuma-aukiolta. Show pyritään järjestämään niin, että joka puolelta olisi mahdollisuus nähdä.

Tapahtuma-aukion vastakkaiselta puolelta, ylä-/ala-asteen piha, silta ja Kultakoukku ovat parhaimpia katselupaikkoja.

Huittinen

Kokkoja, rakovalkeita, lyhtyjä ja muita valoja voi kokea Ripovuoren upeassa kansallismaisemassa maanantaina kello 8-19. Ripovuoren uudenvuoden tulilla on tarjolla tervehdyssanoja, yhteislaulua, buffetista mehua ja makkaraa. Paikalle tulevien on syytä tulla heti kello 18, sillä ohjelmallinen osuus on heti alussa.

Järjestäjät muistuttavat, ettei tapahtuman aikana lähetetä raketteja, ja ilotulitteet on syytä jättää kotiin.

Vampula

Vampulan yrittäjätorilla järjestetään uudenvuodenvastaanottajaiset maanantaina kello 22–00.00. Osoite Vampulantie 1.

Kankaanpää

Kankaanpäässä ilotulitus käynnistyy torilla jo kello 22.30, jotta myös perheen pienimmillä olisi mahdollisuus lähteä katsomaan. Lihajaloste Korpela tarjoaa makkarat 300 ensimmäiselle.

Niinisalon kyläyhdistys järjestää uudenvuoden vastaanoton Kankaanpään kaupunginmuseon piha-alueella kello 18 ja Kankaanpään kirkossa on vuodenvaihteen messu kello 22.

Säkylä

Köyliön Vuorenmaan VPK järjestää Säkylän kunnan ja paikallisten yritysten tukemana jo perinteeksi muodostuneen uudenvuoden vastaanoton Vuorenmaan seuratalolla ja paloasemalla. Lapsiperheille sopiva tilaisuus alkaa kello 19.30 ja päättyy ilotulitukseen kello 21.00.

Tuiskulan kyläyhdistys järjestää jo seitsemännen kerran koko perheelle tarkoitetun ulkoilmatapahtuman. TuiskuPuistossa (Tuiskulan leikkikenttä, Voitoistentie).tarjolla puffettiherkkuja kuten makkaraa, mehua ja tikkupullaa. Ilotulitus on kello 19.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: