Loppusota päättyi sairaalahoitoon: Pääesikunta aloitti tutkinnan sotilasrikoksista – Porin prikaatin varusmiesten ja ammattisotilaiden osuutta selvitellään - Satakunta - Satakunnan Kansa

Loppusota päättyi sairaalahoitoon: Pääesikunta aloitti tutkinnan sotilasrikoksista – Porin prikaatin varusmiesten ja ammattisotilaiden osuutta selvitellään

Täällä epäillyt sotilasrikokset tehtiin.

30.11.2018 15:27

Pääesikunta on aloittanut esitutkinnan ilmavoimien päättöharjoituksen tapahtumista, jossa epäillään varusmiehiin kohdistunutta epäasiallista toimintaa, jonka seurauksena varusmiehiä loukkaantui harjoituksessa.

Tapahtumiin liittyy Porin prikaatin ja Ilmasotakoulun ammattisotilaita ja varusmiehiä.

Puolustusvoimat ja tutkinnanjohtajana toimiva sotilaslakimies Jouni Pulkkinen eivät suostuneet avaamaan sitä, kuinka monta epäillyistä tai loukkaantuneista on Porin prikaatin ammattisotilaita tai varusmiehiä.

–Esitutkinta on käynnistetty käytännössä vasta eilen, emmekä ole päässeet kuulemaan osallisia, Pulkkinen tyytyi toteamaan.

Loukkaantuneiden varusmiesten määräksi sotilaslakimies kertoi muutaman, kuitenkin alle kymmenen henkilöä.

Varusmiesten loukkaantumiset ja epäillyt sotilasrikokset tapahtuivat kuluvalla viikolla ilmavoimien päättöharjoituksessa, eli loppusodassa Hallissa Jämsässä.

Varusmiesten loukkaantumiset on arvioitu lieviksi, eikä kukaan heistä ole enää sairaalahoidossa.

Sotilasrikokset ovat rikoksia, joita tutkii poikkeuksellisesti poliisin sijaan puolustusvoimat tai rajavartiolaitos. Sotilasrikokset jaetaan useisiin eri ryhmiin, kuten palvelusrikoksiin ja esimiesrikoksiin.

Tutkinnanjohtaja Pulkkinen ei rikosten laatua tai mahdollista törkeyttä suostunut perjantaina kommentoimaan.

–Tässä selvitetään sitä, onko toimittu puolustusvoimien määräysten vastaisesti. Mikäli tutkinta etenee joutuisasti, saatetaan siitä tiedottaa vielä ennen joulua, Pulkkinen päättää.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut