Keskustelukooste Porin katuvaloista - Satakunta - Satakunnan Kansa

"Sammutetaanko katuvaloja sitten aina lisää, kun tarvitaan lisäsäästöjä?" – Porin valaistuspolitiikka ei saa ymmärrystä lukijoilta

Kuvituskuva.

31.10.2018 11:04

Porin kaupungilla on käytössä järjestelmä, joka sammuttaa joka kolmannen katuvalon yöajaksi. Valot ovat sammuksissa puoliltaöin aamuneljään. Systeemiä ihmetellään aika ajoin, ja Satakunnan Kansassa maanantaina julkaistu uutinen on kerännyt peräänsä koko joukon kaupunkilaisten kommentteja.

–Tämä on ehkä nolointa Porissa, mitä tiedän. Suomen 10. suurin kaupunki. Valtuustossa puuhastellaan kaikkea kivaa, mutta katulampuissa ei ole varaa pitää valoja päällä, ihmettelee yksi keskustelijoista.

–Sammutetaanko katuvaloja sitten aina lisää, kun tarvitaan lisäsäästöjä? Ja sen jälkeen, kun kaikki valot on sammutettu eikä enää siten voi säästää, niin kerätään johdot nippuun ja nykäistään tolpat maasta pois ja myydään ne romuksi. Vai miten tarvittavat lisäsäästöt toteutetaan? kyselee nimimerkki Karpo.

Lukijoiden kokemusten perusteella Porissa on katuja, joilla on sammuksissa enemmänkin lamppuja.

–Meidänpä kotikadulla onkin kolme vierekkäistä katulamppua ollut yli vuoden pimeänä. Palautteesta huolimatta ei ole vieläkään tullut kuntoon, harmittelee nimettömänä kirjoittanut keskustelija.

–Metsämaalle on meidän kotikadulla 20 kappaletta näitä uusia ledvaloja, joista palaa ainoastaan 3 lamppua!!!! pistää toinen paremmaksi.

Päivänvastaisiakin kokemuksia on.

–Ahlaistentiellä palaa päivällä valot! kertoo yksi keskustelijoista.

Keskustelussa esitetään myös vaihtoehtoisia ratkaisuja.

–Mahtaisiko noissa säästötalkoissa auttaa, jos jatkossa ei pidettäisi valoja päällä kesällä ollenkaan? On nimittäin se luonnonvalo kesä-heinäkuussa paljon kirkkaampi kuin katuvalaistus, ehdottaa nimettömänä kommentoinut.

Syyllisiäkin etsitään.

–Sitä se 50 vuotta demarivaltaa tekee. Ensin katoaa firmat ja veronmaksajat, lopulta sammuu katuvalotkin, irvailee nimetön keskustelija.

–Viimeinen sammuttaa valot, kuittaa toinen.

Käy lukemassa kaikki kommentit ja kertomassa oma mielipiteesi:

Yllättikö syksyn pimeys? – Joka kolmas Porin katuvaloista sammutetaan säästösyistä, mutta tulevaisuudessa voi riittää pelkkä himmennys

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: