Raumalla rakennettavasta laivasta Itämeren ympäristöystävällisin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Tallink visioi Raumalla rakennettavasta laivasta suunnannäyttäjää – "Tämä tulee olemaan meille erittäin tärkeä saavutus"

Tallinkin uusin liikenteessä oleva matkustaja-alus Megastar hyödyntää tulevan Raumalla rakennettavan laivan tavoin LNG:tä polttoaineenaan.

18.10.2018 12:15

Rauma Marine Constructionsin ja Tallinkin tulevan uudisrakennusprojektin maalina on Itämeren energiatehokkain ja ympäristöystävällisin laiva.

Laiva tullaan varustamaan uusilla monipolttoainemoottoreilla ja pääpolttoaineena käytetään nesteytettyä maakaasua LNG:tä.

Ensitietojen perusteella laiva tulee olemaan pitkälti samanlainen kuin vuoden 2017 alussa neitsytmatkansa tehnyt Tallink Megastar. Sen matkustajakapasiteetti ja pääpolttoaine ovat samoja kuin tulevassa aluksessa.

–Megastar oli meille ensimmäinen suuri harppaus eteenpäin ja tämä uusi laiva tulee olemaan meille erittäin tärkeä saavutus, Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kertoi yhtiön tiedotteessa.

Megastar rakennettiin Meyerin Turun telakalla. Nyt Tallink kuitenkin palaa Raumalle, jossa sen aluksia on tehty ennestäänkin jo neljä, joiden lisäksi yhtiölle on myös suunniteltu kaksi laivaa Raumalla.

Edellinen Raumalla rakennettu alus, Baltic Queen, valmistui 2009 ja liikennöi nykyään Tallinna–Tukholma-reitillä.

Uusi, arviolta vuoden 2020 loppuun mennessä valmistuva laiva tulee liikennöimään Helsingin ja Tallinnan välillä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut