Poni katosi Kokemäellä, etsinnät jatkuvat - Satakunta - Satakunnan Kansa

Danny-poni säikähti, pudotti ratsastajan ja lähti karkuteille – löytyi hyvässä kunnossa 300 metrin päästä lähtöpaikastaan

Essi Tuomola ja karkuteille lähtenyt Drömlik Danny kuvattiin maaliskuussa lehtihaastatteluun.

15.10.2018 10:26 | Päivitetty 15.10.2018 13:16

Kokemäen Tuomaalassa Danny-poni karkasi metsään. Ponin omistaja, Essi Tuomola ilmoitti karkulaisesta sosiaalisessa mediassa, mutta poni pysyi hukkateillä jälkeäkään jättämättä.

Kaksi nuorta ratsastajaa oli ollut poniretkellä metsässä, kun Danny oli säikähtänyt jotain metsässä havaitsemaansa. Äkkilähdöt ottanut poni pudotti ratsastajan selästään, mutta ratsastaja selvisi putoamisesta loukkaantumatta. Poni sen sijaan katosi jälkeäkään jättämättä.

–Danny lähti karkuteille sunnuntaina noin kello 12.30, eikä siitä ole saatu sen jälkeen mitään havaintoa, Essi Tuomola kertoi maanantaiaamuna.

–Tänään yritämme päästä ponin jäljille koirien avulla. En osaa yhtään sanoa, kuinka kauas poni voi karata. Etelän suuntaan se Tuomaalasta lähti, mutta on voinut toki kääntyä mihin tahansa.

Pian puolen päivän jälkeen etsinnät tuottivat toivotun tuloksen. Kyläläisistä ja paikallisen metsästysseuran väestä koottu etsintäpartio löysi karkurin.

–Olimme juuri saaneet koirat mukaan metsään, kun yksi etsijöistä näki Dannyn. Se seisoskeli kaikessa rauhassa kuusen alla suojassa vain noin 300 metrin päässä karkaamispaikastaan, Essi Tuomola sanoo.

Drömlig Danny -poni selvisi seikkailustaan suhteellisen hyvässä kunnossa. Lämpimässä säässä yöpyminenkään ei ollut tuottanut ponille ongelmia.

–Pieniä hiertymiä Dannyssä oli, mutta suhteellisen hyvässä kunnossa hän on, Tuomola iloitsi juuri saatuaan talutettua ponin kotitalliin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos