Euran kunnanhallitus jätti Jukolan myynnin pöydälle – ostajaehdokkaalla suunnitelmat jo naapuritontillekin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Euran kunnanhallitus jätti Jukolan myynnin pöydälle – ostajaehdokkaalla suunnitelmat jo naapuritontillekin

Jukolana tunnettu, aiemmin päiväkotina ja nuorisotalona toimineesta kiinteistöstä hierotaan kauppoja. Kunnanhallitus jätti asian kuitenkin maanantaina jatkovalmisteltavaksi.

8.10.2018 20:55

Euran kunnanhallitus jätti Jukolana tunnetun entisen nuorisotalon myynnin pöydälle. Kunnanjohtaja Juha Majalahden pohjaehdotus oli, että Jukola olisi myyty Kiinteistö Oy Silolle 10 000 euron hinnalla. Kauppaan sisältyisi velvoite korjata huonokuntoinen rakennus asuttavaan kuntoon kahden vuoden sisällä kauppakirjan allekirjoituksesta.

Kaupan on määrä koskea myös entisen nuorisotalon viereistä tonttia. Pohjaehdotuksen mukaan kunta olisi sitoutunut muuttamaan alueen asemakaavaa niin, että tontin länsiosaan voidaan muodostaa noin 400 neliötä rakennusoikeutta.

Tontin hinnan on suunniteltu määräytyvän lopullisen rakennusoikeuden mukaan, ja se olisi 50 euroa rakennusoikeusneliötä kohti. Kauppahinta olisi määrä maksaa, kun kaava on vahvistettu.

Kiinteistö Oy Silo suunnittelee remontoivansa Jukolan rakennuksen asuinkäyttöön. Yhtiön kirjanpitäjä ja rakennussuunnittelija Sami Laivola kertoo, että rakennukseen on määrä tehdä kuusi asuntoa.

Viereiselle tontille yhtiö suunnittelee Laivolan mukaan vähintään 400 neliön kokoisen rivitalon rakentamista. Asuntoja rivitaloon on määrä tulla neljä tai viisi.

–Jukola on tarkoitus tehdä valmiiksi saakka kolmen vuoden sisällä ja rivitaloa aletaan rakentaa sen jälkeen.

1940-luvulla rakennettu Jukola on osa Kauttuan Ruukinpuiston kokonaisuutta, ja se rakennettiin alun perin Kauttuan tehtaitten päiväkodiksi. Rakennusta pidetään kulttuurihistoriallisesti arvokkaana.

Jukola toimi 2010-luvun alussa nuorisotilana, mutta se on ollut tyhjillään vuodesta 2012. Rakennus jäi pois käytöstä epäiltyjen sisäilmaongelmien takia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: