Porin kaupunki asentaa Yyterin risteykseen suuren Y-tötteron – Alueelle luvassa ensi vuonna puoli miljoonaa euroa rahaa, mutta suunnitelmia pantataan vielä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin kaupunki asentaa Yyterin risteykseen suuren Y-tötteron – Alueelle luvassa ensi vuonna puoli miljoonaa euroa rahaa, mutta suunnitelmia pantataan vielä

Porin kaupunki aikoo merkitä risteysalueen suurella kirjaimella.

31.10.2018 11:40 | Päivitetty 31.10.2018 11:57

Osalla ihmisistä on ollut vaikeuksia löytää Yyteriin. Porin kaupunki aikoo korjata ongelman pystyttämällä suuren Y-kirjaimen Mäntyluodontien risteykseen.

–Se on viisi metriä korkea ja siihen tulee vielä kruunu päälle, kertoo Visit Porin toimitusjohtaja Anna Kyhä-Mantere.

Kirjain luvataan paikalle vielä loppuvuoden aikana. Samalla siistitään risteysalueen metsähakkuiden jäljiltä jääneet kannot ja risut.

Ensi kesäksi Yyteriin valmistuu myös uusi, kilometrin mittainen kävelyreitti.

–Ulkoilureitin varrella on 100-vuotias kuusikko ja siellä olevan suon yli rakennetaan noin 100 metriä pitkä kävelysilta, kertoo Porin kaupungin erityisasiantuntija Matti Lankiniemi.

Lisäksi uimakuopan viereistä aluetta siistitään. Se on asemakaavan mukaan ainoa paikka, missä tapahtumia voi järjestää. Itse uimakuoppa täytetään hiekalla.

–Uimakuoppa ei ole ollut virallinen uimapaikka enää pitkään aikaan. Kuoppien ongelmana on, että niihin tulee levää ja kasvustoa, joten uiminen kesäisin ei niissä ole suositeltavaa, Lankiniemi sanoo.

Yyterin alueelle on luvassa myös uusia investointeja. Kaupunginjohtaja on ehdottanut ensi vuoden talousarvioon 500 000 euroa ja tulevina vuosina on tiedossa lisää.

Kyhä-Mantere ei halua kertoa mihin rahat käytetään ennen kuin kaupunginvaltuusto on päättänyt talousarviosta.

–En sano niistä vielä mitään, ettei tule väärinkäsityksiä.

Mahdollisen laiturin rakentamiseen rahoja ei Kyhä-Mantereen mukaan käytetä. Mikäli projektia päätetään jatkaa, se rahoitetaan erikseen.

Havainnekuva Yyterin uudesta tienvarsisymbolista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: