Satakunnan kokoomus nimesi eduskuntavaaliehdokkaita – Ex-ministeri Anne Holmlund pyrkii takaisin Arkadianmäelle neljän vuoden tauon jälkeen - Satakunta - Satakunnan Kansa

Satakunnan kokoomus nimesi eduskuntavaaliehdokkaita – Ex-ministeri Anne Holmlund pyrkii takaisin Arkadianmäelle neljän vuoden tauon jälkeen

Anne Holmlund (kok.) lähtee ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.

8.10.2018 20:05 | Päivitetty 8.10.2018 20:48

Satakunnan kokoomus nimesi maanantaina ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat. Anne Holmlund (kok.) pyrkii takaisin eduskuntaan. Hän on aikaisemmin toiminut kansanedustajana vuosina 2002 – 2015. Sisäministerin salkkua Holmlund kantoi vuosina 2007 – 2011. Hän ei ollut ehdolla vuoden 2015.

Kuntavaaleissa 2017 Holmlund oli Ulvilan äänikuningatar 268 äänellä. Hän paukuttaa valtuustossa puheenjohtajan nuijaa.

–Koen, että mulla on vielä energiaa ja olisi helppo asettua uudestaan vanhaan tehtävään.

Vaalivaihteen päälle iskenyt Holmlund vaatii Satakuntaan parempaa edunvalvontaa. Pieni vaalipiiri on usein jäänyt nuolemaan näppejään, kun rahaa on jaettu.

–Toivon, että jokaiselta puolueelta löytyy sellaisia ehdokkaita, joilla on verkostot olemassa.

Muita uusia ehdokkaita ovat porilainen kaupunginvaltuutettu, poliisiammattikorkeakoulun lehtori Mari Kaunistola, raumalainen anestesiahoidon erikoislääkäri Marja-Leena Alho ja niin ikään raumalainen valtiovarainministerin erityisavustaja Matias Marttinen.

Kokoomuksen piirijärjestö kertoo tiedotteessa täydentävänsä ehdokaslistaa myöhemmin. Kaikkiaan listalle mahtuu 14 nimeä.

Halukkuudestaan ehdokkaaksi on muun muassa kertonut entinen kansanedustaja Jouni Lehtimäki. Porin kunnallisjärjestö ei hyväksynyt häntä ehdokkaaksi kuntavaaleissa vuonna 2017.

Lue lisää:Ex-ministeri Anne Holmlund kertoo sopeutumiseläkkeestään ja mittavista pääomatuloistaan SK:n haastattelussa – "Ei ole helppo työllistyä, kun on ruiskukka otsassa"

Haluatko tärkeimmät uutiset suoraan sähköpostiisi? Tilaa Satakunnan Kansan uutiskirje tästä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: