Hurjaa vauhtia pakoon poliisia – oikeus lätkäisi vuoden ajokiellon - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kankaanpäässä hurjaa vauhtia poliisia pakoon ajaneelle 64-vuotiaalle 60 päivää ehdollista vankeutta

18.9.2018 18:57

Kankaanpäässä viime helmikuussa henkilöautolla hurjastellut ja vaaratilanteen aiheuttanut mies on tuomittu ehdolliseen vankeuteen.

Paikkakuntalainen 64-vuotias mies ajoi ensin Korvaluomantietä noin parinkymmenen kilometrin ylinopeudella. Kun poliisipartio yritti pysäyttää miestä, hän lähti pakenemaan vauhtiaan voimakkaasti kiihdyttäen. Mustanevantiellä mies kaahasi ainakin 130 kilometrin tuntinopeutta, nopeusrajoituksen ollessa 50–60 kilometriä tunnissa. Mustanevantien ja Niinisalonkadun risteysalueella nopeus oli ainakin 100 kilometriä tunnissa, nopeusrajoituksen ollessa 40 kilometriä tunnissa. Risteyksessä vastaan tullut auto joutui väistämään tien sivuun ja pysähtymään törmäyksen välttääkseen.

Niinisalonkadulla mies jatkoi pakoaan ainakin 120 kilometrin tuntinopeudella, kunnes poliisit lopulta saivat hänet pysäytettyä. Poliisien käskytettyä miestä nousemaan autosta, hän pyrki taas jatkamaan pakoaan. Poliisit joutuivatkin kiskomaan miehen ulos autosta.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi mies määrättiin vuodeksi ajokieltoon.

Mies itse pyysi mahdollisimman lyhyttä ajokieltoa, koska hän tarvitsee ajo-oikeutta lisätulojen hankkimiseksi. Hän myös kiisti oikeudessa syytteen ja katsoi, ettei ole ajanut niin kovaa ylinopeutta kuin takaa-ajoon ja kiinniottoon osallistuneet poliisit väittivät. Poliisiautosta kuvattu video takaa-ajotilanteesta todisti kuitenkin muuta. Mitään järjellistä syytä miehen pakenemiselle ei ilmennyt.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: