Länsirannikon maakunnat vaativat Kasitietä osaksi runkoverkkoa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Länsirannikon maakunnat vaativat Kasitietä osaksi runkoverkkoa

Lausunnossaan liitot toteavat, että tien varrella olevissa maakunnissa viennin osuus teollisuuden liikevaihdosta on 56–78 prosenttia, mikä ylittää valtakunnan keskiarvon.

18.9.2018 13:44

Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maakuntien liitot vaativat Kasitietä kokonaisuudessaan osaksi runkoverkkoa, koska valtatie on erittäin tärkeä sekä maan taloudelle että seudulliselle ja paikalliselle liikenteelle.

Lausunnossaan liitot toteavat, että tien varrella olevissa maakunnissa viennin osuus teollisuuden liikevaihdosta on 56–78 prosenttia, mikä ylittää valtakunnan keskiarvon.

"Valtatie 8 on vientiteollisuutemme tuotantolinja, jonka vaikutukset Suomen taloudelle kohoavat kymmeniin miljardeihin euroihin vuosittain. Tiestön peruskorjaukset ja tien ylläpito tulisi suhteuttaa kuljetusten arvoon, ei pelkästään liikennemääriin", lausunnossa todetaan.

Valtatiestä 8 runkoverkkoasetusluonnoksessa on mukana Turun ja Porin välinen osuus sekä Alajepuan ja Kokkolan välinen osuus.

"Näiden osuuksien ohella mielestämme koko valtatie 8:n tulee kuulua maanteiden runkoverkkoon ja ylimpään palvelutasoluokkaan, jotta se vastaa elinkeinoelämän nykyisiä ja tulevia tarpeita, voi jatkossakin toimia merkittävänä eri liikenne- ja kuljetusmuodot yhdistävänä intermodaalisena väylänä, voi toimia valtaväylänä, joka mahdollistaa teollisuustuotannon, josta yli 75 % menee vientiin, voi toimia erikoiskuljetusten pääväylänä, edistää maakuntien ja kuntien välistä yhteistyötä ja parantaa liikenneturvallisuutta", maakunnat esittävät.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: