Kokemäen uusi päiväkoti on jälleen askeleen lähempänä: Valtuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen, vaikka VPK pitää sitä ongelmallisena - Satakunta - Satakunnan Kansa

Kokemäen uusi päiväkoti on jälleen askeleen lähempänä: Valtuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen, vaikka VPK pitää sitä ongelmallisena

Kaavatyön tavoitteena on mahdollistaa päiväkodin rakentaminen kaava-alueelle. Alue sijaitsee Haapionkadun ja Teljänportin välissä. Sen pinta-ala on noin 1,9 hehtaaria.

18.9.2018 13:40

Kokemäen kaupunginvaltuuston lehterillä saattoi nähdä epäuskoisia ilmeitä, kun valtuuston puheenjohtaja Marjatta Sutinen (sd) nuiji kokouksen päätökseen alle puolessa tunnissa.

Ei niin, että pitkä kokous olisi itseisarvo, mutta Kokemäellä lienee totuttu vilkkaaseen keskusteluun.

Nyt varsinaisia puheenvuoroja ei käytetty kuin yksi, Haapion asemakaavan muutosta hyväksyttäessä. Kaavatyön tavoitteena on mahdollistaa päiväkodin rakentaminen Krootilan kaava-alueelle.

Valtuutettu Mikko Laiho (ps) haluaisi huomiota kiinnitettävän päiväkodin sijoittumiseen paloaseman lähelle. Hän kysyikin, onko paikka loppuun harkittu.

–VPK:n päällikön huomautus asiasta on aiheellinen. Alueelle voidaan rakentaa, mutta mitä, on eri asia, valtuutettu totesi viitaten kaavaehdotuksesta jätettyyn lausuntoon.

Kokemäen VPK:n lausunnossa mahdollisen päiväkodin sijainti paloaseman naapurissa koetaan ongelmalliseksi.

–Lasten tuominen aamuisin ja hakeminen iltapäivisin aiheuttanee ruuhkaa päiväkodin tontin läheisyydessä. Tämä saattaa hidastaa hälytyksiin lähtöä kyseisinä aikoina, koska palokuntalaisten tulee ensin saapua alueen läpi omilla autoillaan paloasemalle, jonka jälkeen hälytysajoneuvojen tulee päästä kulkemaan edelleen tehtäväpaikalle, lausunnossa mainitaan.

–Edellä mainittu palokuntalaisten ja hälytysajoneuvojen kulkeminen päiväkodista johtuvan liikenteen seassa saattaa lisäksi aiheuttaa täysin turhia vaaratilanteita. Erityisesti on muistettava, että liikenteessä on myös pieniä lapsia.

Lausunnossa pyydetään huomioimaan myös ajoneuvojen hälytysäänet. Kokemäen paloasemalla on vuosittain noin 200–250 hälytystehtävää.

–Äänet kuuluvat aivan varmasti myös päiväkodin sisälle ja voivat siten häiritä esimerkiksi lasten unta – niin päiväunien aikaan kuin yölläkin.

Asemakaavan laatijan, Nosto Consulting Oy:n vastineessa todetaan, että liikenne alueella saattaa lisääntyä etenkin aamuisin ja iltapäivisin riippuen kaava-alueelle tulevan toiminnan laadusta, mutta kaavamuutoksesta ei arvioida aiheutuvan merkittävää ruuhkaa, josta olisi odotettavissa haittaa palokunnan toiminnalle. Paloaseman hälytystehtävistä aiheutuvat ajoneuvojen hälytysäänet puolestaan katsotaan kuuluvan tavanomaiseen kaupungin keskusta-alueen äänimaisemaan.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan muutoksen yksimielisesti.

Valtuusto pääsi myös valitsemaan useita uusia luottamushenkilöitä paikkakunnalta muuttaneen Jari-Matti Välkkysen (vas) tilalle.

Kaupunginvaltuustoon hänen tilalleen nousee vasemmistoliiton ensimmäinen varavaltuutettu Tarja Pitkänen.

Kaupunginhallituksen varajäseneksi puolestaan valittiin Olli Nurmi.

Ympäristölautakunnan jäseneksi ja puheenjohtajaksi Välkkysen tilalle kaupunginvaltuusto valitsi Mika Koivulan. Hänet valittiin myös Pyhäjärviseudun ympäristölautakunnan jäseneksi.

Kiinteistötoimitusten uskotuksi mieheksi valtuusto valitsi Raisa Juutilaisen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös kaupunginjohtaja Nina Kiven johtajasopimuksen. Se astuu voimaan takautuvasti elokuun alusta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: