Itäpuiston epäillyn murhan tutkinnasta ei paljastuntu merkittäviä tietoja tiistaina - Satakunta - Satakunnan Kansa

Itäpuiston murhan tutkinta: Poliisin kiinni ottamat henkilöt ovat edelleen putkassa – "Rikosepäily on sen verran vakava, että kaikki tehdään"

Itäpuistossa paljastui epäilty henkirikos sunnuntaina.

18.9.2018 15:02 | Päivitetty 18.9.2018 18:57

Sunnuntaina Porin Itäpuistossa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa paljastuneen henkirikoksen tutkinta on edennyt tiistaina, mutta poliisilla on hyvin niukasti tiedotettavaa epäillyn murhan tutkinnasta. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Erik Salonsaari Lounais-Suomen poliisista kertoo tutkinnan olevan siinä vaiheessa, että hänellä ei ole mahdollisuutta tiedottaa tutkinnassa paljastuneista asioista.

–Rikosepäily on sen verran vakava, että poliisi tekee tietysti kaikkensa rikoksen ratkaisemiseksi, Salonsaari sanoo.

Poliisin maanantaina kiinni ottamat henkilöt ovat edelleen poliisin hallussa. Salonsaari ei kuitenkaan suostu kommentoimaan henkilöiden määrää tai sukupuolta tutkinnallisiin syihin vedoten.

Näin epäilty henkirikos paljastui

Osoitteessa Itäpuisto 12 sijaitsevan asunnon haltija, keski-ikäinen porilainen nainen menehtyi väkivallan seurauksena viikonloppuna. Rikos paljastui, kun sivullinen henkilö teki varhain sunnuntaiaamuna hätäkeskukseen ilmoituksen kerrostalo-asunnosta Itäpuistossa tulevasta savusta.

Palonalku sammui ilmeisesti itsestään, mutta asunnosta löydettiin naisen hengetön ruumis. Poliisille selvisi nopeasti, ettei nainen ollut kuollut tulipalossa.

Poliisi kertoi maanantaina, että naisen kuolemaa tutkitaan murhana. Poliisi teki nopeasti useita kiinniottoja henkirikoksen selvittämiseksi.

Rikoskomisario Salonsaari kertoi poliisin myös löytäneen omissa etsinnöissään sunnuntai-iltana punaisen, vuonna 2000 käyttöön otetun Nissan Almera -merkkisen henkilöauton, jonka poliisi epäili aiemmin liittyvän tapaukseen. Poliisi julkaisi autosta rekisterinumeronkin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: