Raumalainen Teemu Tuononen voitto Alma Median Vuoden koti -kilpailun - Satakunta - Satakunnan Kansa

Teemun tyylitaju vakuutti – Vuoden koti löytyi Raumalta, hopeaa Poriin

Teemu Tuonosen koti sijaitsee 1950-luvun pienkerrostalossa. Kuva näkymä on otettu eteisestä. – Paljon on vielä fiksattavaa ja uusia ideoita syntyy jatkuvasti, mutta tämä paikka on se, jossa minun on hyvä olla, voittaja kertoo.

19.9.2018 14:30 | Päivitetty 19.9.2018 14:43

Raumalaisen Teemu Tuonosen, 26, koti keräsi eniten ääniä Alma Median Vuoden koti -kilpailussa. Viitisen vuotta ensimmäistä omaa kotiaan asuttanut mies on voitosta hämillään, sillä hän lähti kilpailuun kokeilumielellä.

–Ajattelin, että miksipä ei. Olen kovin kiitollinen kaikille äänensä antaneille, ja otettu kauniista kommenteista sekä ihmisten tuesta! Minua on sykähdyttänyt myötäelon ja kannustuksen määrä, jota olen kokenut. Tätä voi ilolla muistella, Tuononen sanoo.

Voittokoti sijaitsee 50-luvun pienkerrostalossa, joten sisustuskin kunnioittaa tuon ajan suuria muotoilijoita kuten Alvar Aaltoa, Ilmari Tapiovaaraa, Charles ja Ray Eamesia, Nils Strinningiä. Estetiikan ja hyvän muotoilun ymmärrys tulee lapsuuskodin perintönä.

–Äitini ja isäni ovat olleet tarkkoja siitä, mitä kotiin hankitaan. Kun hankin ensimmäisen oman kodin, tuntui luontevalta seurata tuota ajatusta, Tuononen kertoo.

Leipänsä toimistotyöntekijänä hankkiva Tuononen on vakavasti ajatellut vaihtavansa alaa.

–Opiskelisin Helsingissä sisustussuunnittelijaksi ja tekisin siitä itselleni uuden ammatin.

Vuoden koti -kisassa käytiin satakuntalaistaisto. Toiseksi eniten ääniä sai porilainen Sanna Salonen. Kolmanneksi paras koti tuli Keuruulta.

Satakunnan Kansa julkaisee lauantaina 22. syyskuuta laajemman jutun voittokodista.

Kuvagalleria raumalaisen Teemu Tuonosen voittokodista (selaa nuolilla):

Kuvagalleria porilaisen Sanna Salosen hopealle yltäneestä kodista (selaa nuolilla):

Satakunnan Kansa on osa Vuoden koti -kilpailun järjestävää Alma Mediaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos