Ulvilan Seutu: Koululaisia saanut sisäilmaoireita hiljattain remontoidussa Friitalan koulussa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Ulvilan Seutu: Koululaisia saanut sisäilmaoireita hiljattain remontoidussa Friitalan koulussa

Friitalan koulurakennusta remontoitiin vuosi sitten niin, että sisäilmasta huolehtii jatkossa 12 ilmanvaihtokonetta. Näistä viisi on kokonaan uusia ja vanhatkin laitteet modernisoitiin.

23.1.2020 20:34 | Päivitetty 23.1.2020 20:42

Osa Ulvilan Friitalan koulun oppilaista on saanut sisäilmaoireita hiljattain remontoidussa koulurakennuksessa, kertoo Ulvilan Seutu.

Lehden haastatteleman rehtori Arja Kemppaisen mukaan viidellä oppilaalla on ollut viitteitä sisäilmaoireista, kahdelle on tarjottu koulunvaihtomahdollisuutta.

Friitalan koulussa tehtiin LVI-saneerauksen, sisäilmakorjauksen ja muutostöiden rakentamishanke syksystä 2018 viime vuoden kesään.

4,2 miljoonaa euroa maksaneen hankkeen päätteeksi Friitalan ja Olavin koulut sekä osa yhteiskoulua aloittivat opiskelun korjatussa koulurakennuksessa elokuussa.

Kemppaisen mukaan koululla tehdään huhtikuussa oirekysely.

Kyselyn ajoittaminen vasta keväälle rehtorin mukaan antaa aikaa remonttiin liittyville päästöille poistua rakennuksesta, kuten uusien tarvikkeiden tuomille yhdisteille.

Korjatuissa tiloissa on opiskellut noin 500 oppilasta. Kemppainen arvioi Ulvilan Seudussa, että, kun huoli oireista on kohdistunut viiteen oppilaaseen, se on vähän.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: