Harjavallan öljyvahingon puhdistustyöt etenevät - Satakunta - Satakunnan Kansa

Harjavallan öljyvahingon puhdistaminen etenee – vedenkäyttörajoitukset jatkuvat

Harjavallan öljyvahingon torjuntatoimien operatiivinen johtaja Kalle Bask Meritaito Oy:stä esitteli torjuntatöitä toukokuussa 2018.

14.6.2018 14:33 | Päivitetty 14.6.2018 16:53

Harjavallan patoaltaan ja sen lähialueen rantojen kunnostustoimet etenevät. Kunnostustoimet ovat olleet käynnissä useamman viikon ja edistyvät hyvin.

Pääosin kunnostustoimet tulevat kohdistumaan patoaltaan pohjoisrannalle. Kunnostettavat ranta-alueet on rajattu sedimentin ja vedenlaadun tutkimusten perusteella.

Meritaito Oy huuhtelee rantoja ja poistaa öljyllä pilaantunutta ainesta patoaltaan alueelta. Ramboll Finland Oy ohjaa kunnostusta pohjoispuolelta Kultakoukun hiekkarannalta kohti patoa. Kultakoukun hiekkaranta on pääosin kunnostuskaivettu ja työt etenevät rantaa pitkin useassa pisteessä.

Patoalueen vedessä ei ole enää havaittu merkittävissä määrin öljyistä pintakalvoa, eikä vesinäytteissä ole ollut merkittäviä pitoisuuksia. Vedenkäyttörajoitusten osittaisesta purkamisesta päästään keskustelemaan seuraavien vesinäytteiden laboratorioanalyysien valmistumisen jälkeen.

Kevyttä polttoöljyä pääsi jokeen, kun Pori Energian Harjavallan lämpökeskuksen öljysäiliön täytön yhteydessä öljyn purkuputki yhdistettiin väärään yhteeseen.

Joulun alla tapahtuneessa onnettomuudessa öljyä valui Kokemäenjokeen kaikkiaan lähes 50 kuutiota.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: