Porilaiskoululaisille taidetta ja kulttuuria tarjoaville Kärkikerhojen jatko varmistui ministeriön erityistuella - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porilaiskoululaisille taidetta ja kulttuuria tarjoaville Kärkikerhojen jatko varmistui ministeriön erityistuella

Kärkikerhoissa järjestetään taiteen ja kulttuurin harrastetoimintaa koululaisille.

14.6.2018 13:52

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt erityistukea Porin kaupungin koululaisille järjestämiin Kärkikerhoihin. Myönnetty tuki mahdollistaa kerhojen jatkamisen lukuvuodelle 2018–2019.

Kärkikerhot ovat maksutonta taiteen ja kulttuurin harrastetoimintaa Porin alueen koululaisille. Kärkikerho-toimintaa koordinoi Porin lastenkulttuurikeskus.

–Olemme tarjonneet muun muassa kuvataidetta, parkouria, sirkusta, korutaidetta, tanssia ja bänditoimintaa, suunnittelija-koordinaattori Katri Tella Porin lastenkulttuurikeskuksesta kertoo.

Hallituksen kärkihankkeessa tuodaan taiteen ja kulttuurin harrastustunnit osaksi lasten ja nuorten koulupäivää. Harrastustunnit perustuvat koululaiskyselyllä ja kuulemisilla kerättyihin tietoihin kunkin koulun oppilaiden kiinnostuksen kohteista.

–Kärkihanketuen avulla lasten ja nuorten harrastusmahdollisuudet paranevat. Kiinnostus harrastukseen syttyy parhaiten, kun nuorten omat toiveet otetaan huomioon harrastustarjonnassa, kuten nyt on tehty, ministeri Sampo Terho sanoo OKM:n tiedotteessaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: