Miestä puukotettiin hengenvaarallisesti Porissa - Satakunta - Satakunnan Kansa

Miestä puukotettiin hengenvaarallisesti Porissa – epäilty sanoo "kaatuneensa veitsi kädessä uhrin päälle"

14.6.2018 13:55

Syyttäjä vaatii porilaiselle miehelle (s. 1982) ehdotonta vankeusrangaistusta tapon yrityksestä, joka sattui yksityisasunnon edustalla Porissa viime helmikuussa.

Syyttäjä ei haastehakemuksessaan lähemmin yksilöi rangaistusvaatimuksensa pituutta. Tapon yrityksestä on Satakunnan käräjäoikeudessa langetettu viime vuosina tuomioita, joissa vankeusrangaistus on vaihdellut runsaasta 3 vuodesta yli 5 vuoteen.

Syyttäjän mukaan epäilty yritti tappaa toisen miehen lyömällä tätä pitkäteräisellä keittiöveitsellä rintakehän vasemmalle puolelle. Terä upposi 7–8 senttimetrin syvyydeltä ensimmäisen ja toisen kylkiluun välistä keuhkokudokseen asti ja kulki hyvin läheltä sydäntä ja suuria verisuonia.

Uhrin henki pelastui, koska hänet saatiin hätäsiirtona leikkaushoitoon Satakunnan keskussairaalan kirurgian päivystykseen.

Epäilty kertoi esitutkinnassa ottaneensa veitsen käteensä pelottelutarkoituksessa ja kaatuneensa se kädessään uhrin päälle. Hän on ollut vangittuna väkivaltarikoksen tekopäivästä alkaen.

Epäillyllä on aiempaa rikollista menneisyyttä, minkä vuoksi syyttäjä vaatii käräjäoikeutta käyttämään koventamisperustetta tuomiota harkitessaan. Vaihtoehtoinen syyte koskee törkeää pahoinpitelyä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: