Palokunta kävi sammuttamassa nuotiopohjan Harjavallassa – palomestari muistuttaa pelastuslaitoksen asettamasta avotulen täyskiellosta - Satakunta - Satakunnan Kansa

Palokunta kävi sammuttamassa nuotiopohjan Harjavallassa – palomestari muistuttaa pelastuslaitoksen asettamasta avotulen täyskiellosta

Palokunta hälytettiin sammuttamaan Harjavallan Räikänmäellä kytenyt nuotio.

2.6.2018 9:20 | Päivitetty 2.6.2018 10:55

Palokunta kävi lauantaina aamulla sammuttamassa savuttaneen nuotion pohjan Räikänmäellä Harjavallassa. Päivystävä palomestari Kari Kankaanpää Satakunnan pelastuslaitokselta kertoo, että vanha nuotio savutti leikkipuiston viereisessä metsikössä olevalla epävirallisella nuotiopaikalla.

–Ilmeisesti siellä oli pidetty nuotiota eilen illalla tai viime yönä.

Nuotiosta ilmoituksen tehnyt henkilö aloitti kyteneen nuotion sammuttamisen ja palokunta hoiti työn loppuun. Hälytys nuotiosta tehtiin kello 8.18.

Palo ei päässyt leviämään maastoon, mutta riski siihen on näillä keleillä suuri. Kankaanpää muistuttaakin Satakunnan pelastuslaitoksen 30. toukokuuta pelastuslain kuudennen pykälän nojalla antamasta avotulen tekemisen täyskiellosta, joka on edelleen voimassa.

–Eilen Harjavallassa ropisi vähän vettä, mutta toivottavasti ihmiset eivät erehdy luulemaan, että kolmen tai neljän minuutin sade olisi muuttanut tilannetta jotenkin. Maasto on nyt niin kuivaa, että tarvitaan pitkäaikaisia sateita, ennen riski merkittävästi pienenee.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: