Poliisi haistoi yöllä savun valtatie 2:lla – syyksi paljastui hehtaarin verran maastoa polttanut maastopalo, jonka jälkisammutus jatkunee puolille päivin - Satakunta - Satakunnan Kansa

Poliisi haistoi yöllä savun valtatie 2:lla – syyksi paljastui hehtaarin verran maastoa polttanut maastopalo, jonka jälkisammutus jatkunee puolille päivin

Pelastuslaitos hälytettiin sammuttamaan maastopaloa kello 2.57.

2.6.2018 7:45

Noin hehtaari maastoa paloi perjantain ja sunnuntain välisenä yönä Huntusuon ja Selkätien läheisyydessä Nakkilan Järvikylän suunnalla. Päivystävä palomestari Tero Järvelä Satakunnan pelastuslaitokselta kertoo, että alueella paloi pääasiassa aluskasvillisuutta.

–Ovat siellä puiden rungotkin vähän palaneet. Palopaikalla on tiivistä metsää, jossa on pieniä puita ja risukkoa.

Maastopalo huomattiin, kun valtatie 2:lla kulkenut poliisipartio haistoi savun. Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 2.57, kun se ei ollut vielä ehtinyt levitä kovin laajalle.

Pelastuslaitos tiedotti noin kello 5.30, että palo on saatu rajattua, ja jälkisammutus on käynnissä. Jälkisammutus oli käynnissä vielä kello 7.20, kun Satakunnan haastatteli Järvelän puhelimessa. Hän arvioi tuolloin, että ainakin yksi yksikkö jää paikalle puoleen päivän saakka.

–Palopaikan maaperä on turvemaata, joka kytee syvällä, joten sammuttaminen kokonaan vie aikaa.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

–Vähän sellainen epäilys minulla on, että palo syttynyt tupakan tumpista tai vastaavasta.

Maasto on satakunnassa tällä hetkellä erittäin kuivaa, joten tulen kanssa tulee olla erittäin varovainen. Myös metsäpalovaroitus on voimassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: