Sataedussa Suomen parhaat paalintuunaajat - Satakunta - Satakunnan Kansa

Sataedussa Suomen parhaat paalintuunaajat

Voittoisat paalintuunaajat Milja Lehto, Tiina Mäkinen ja Sini Niemi. Voitto tuli paalityöllä ”Unien tuhannet maailmat”.

19.4.2018 12:42

Sataedun artesaaniopiskelijat Milja Lehto, Tiina Mäkinen ja Sini Niemi voittivat Kokkolassa ammattiin opiskeleville oppilaille järjestetyssä SAKUstars 2018 -kulttuurikilpailussa näytöslajina olleen pyöröpaalin tuunauskisan.

Kilpailussa jokaisella joukkueella oli käytössään yksi heinäpaali, spray-maalit ja tussit. Kisaan osallistui 15 joukkuetta.

Sataedun Paalipimut voittivat kisan paalilla, jossa he kuvasivat avaruuden ja unimaailman kilpailuteeman mukaan.

Kokkolassa maanantaista keskiviikkoon järjestetty SAKUstars on valtakunnallinen tapahtuma kaikille ammattiin opiskeleville ja se kerää yhteen vuosittain yli tuhat osallistujaa ympäri Suomen.

Sataedun opiskelijat osallistuivat menestyksekkäästi myös muihin ennakko- ja livesarjoihin.

Sini Niemen työ ”Kyseenalaista kaikki mitä näet” sai kunniamaininnan livesarjassa ”Taidetta kahdessa tunnissa”. Sarjaan osallistui lähes sata kilpailijaa. Sini Niemi opiskele taideteollisuusalan perustutkintoa Kokemäellä ja valmistuu artesaaniksi.

IIda Rajala voitti Valokuvat-sarjan työllään ”Tarinan lumo”. Iida Rajala opiskelee Kankaanpäässä rakennusalaa.

Taidekäsityö-sarjassa kolmen parhaan joukossa oli kaksi sataedulaista opiskelijaa. Milja Lehto voitti sarjan ”Ihminen on täynnä tuhansia tarinoita. Ihminen on tarina” -teoksellaan. Arlene Koivula tuli kolmanneksi teoksellaan ”Uuden elämän alku ja elämän virta”.

Milja Lehto ja Arlene Koivula opiskelevat taideteollisuusalan perustutkintoa Kokemäellä ja valmistuvat artesaaniksi.

Kummassakin ennakkosarjassa raadin arviointikriteereinä olivat omaperäisyys sekä idea, tekninen toteutus, visuaalisuus, teemanmukaisuus ja vaikuttavuus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: