Porin perussuomalaiset vaativat selvitystä kaupunginhallituksen kokouksen laillisuudesta – Tähtäimessä Ahlaisten tuulivoimakaava - Satakunta - Satakunnan Kansa

Porin perussuomalaiset vaativat selvitystä kaupunginhallituksen kokouksen laillisuudesta – Tähtäimessä Ahlaisten tuulivoimakaava

Krista Kiuru ei nauti Ismo Läntisen johtaman Porin perussuomalaisten valtuustoryhmän täyttä luottamusta. Arkistokuva.

19.4.2018 9:09

Porin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) ei nauti täyttä luottamusta, sanoo Porin perussuomalaisten valtuustoryhmä kannanotossaan.

Ryhmä vaatii selvitystä kaupunginhallituksen toimintaan. Aikaisemmin tällä viikolla kävi ilmi, että Kiuru on osallistunut useisiin kaupunginhallituksen kokouksiin puhelinyhteydellä, eivätkä kaikki läsnäolijat tienneet asiasta. Lisäksi Kiurun osallistumista kokouksiin ei kirjattu heti pöytäkirjoihin.

–Kaupunginhallituksen kokouksien salakuuntelut ja niihin liittyvät seikat pitää selvittää luotettavasti ja riippumattomasti sekä varmistaa päätöksenteon laillisuus. Käytetty menettely jossa kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja ainakin osa jäsenistä ovat olleet tietämättömiä siitä keitä kokouksissa on ollut läsnä, on erittäin vakava. Läsnäolo- ja puheoikeudella olevilla ei voi olla erivapauksia kokouskäytäntöihin, perussuomalaiset kirjoittavat.

Perussuomalaiset muistuttavat, että kokouksessa on käsitelty salassa pidettäviä asioita.

–Kaupunginhallituksen (Ahlaisten) tuulivoimakaavaa 5.2.2018 käsitelleen kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus on tapahtumien johdosta kyseenalainen ja varmistettava.

Ryhmän kannanoton lisäksi puolueen valtuutettu Anssi Salmi on vaatinut Kiurun eroa valtuuston puheenjohtajan tehtävästä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: