Metsästäjät aikovat käydä Riistakeskuksen päätöksen läpi lakimiehen kanssa ennen päätöstä jatkotoimista – "Alle sadan metrin päässä asunnoista käyneistä susista tehtiin reilun vuoden aikana 140 havaintoa" - Satakunta - Satakunnan Kansa

Metsästäjät aikovat käydä Riistakeskuksen päätöksen läpi lakimiehen kanssa ennen päätöstä jatkotoimista – "Alle sadan metrin päässä asunnoista käyneistä susista tehtiin reilun vuoden aikana 140 havaintoa"

Pertti Vuorinen ja Jari Kallio ovat turhautuneita siihen, että luvat sudenkaatoon ovat kiven alla. Nyt metsästäjät harkitsevat vastatoimiin ryhtymistä, ellei lupien saaminen helpotu.

20.2.2018 18:57

Riistakeskuksen päätös hylätä poikkeuslupahakemus kolmen suden kaatamisesta ei tullut Köyliön–Huittisten–Alastaron susireviirin alueen metsästäjille yllätyksenä.

–Se oli aikalailla odotettu päätös SRVA-kohun jälkeen. Jos lupa olisi myönnetty, olisi varmaankin väitetty, että se myönnettiin painostuksen vuoksi, sanoo alueen aiempien susijahtien jahtipäällikkönä toiminut Jari Kallio.

Satakunnan Kansa kertoi 3. helmikuuta alueen metsästäjien suunnitelmista luopua SRVA-toiminnasta, eli poliisille annettavasta suurriistavirka-avusta, sen jälkeen, kun Riistakeskus oli hylännyt metsästäjien aiemman susilupahakemuksen. Metsästäjien suunnitelmia kummeksuttiin niin Riistakeskuksessa kuin Poliisihallituksessakin, mistä Satakunnan Kansa kertoi 6. helmikuuta.

Kallio uskoo, että alueen metsästäjät kokoontuvat palaveriin Riistakeskuksen päätöksen tiimoilta lähiaikoina.

–Otamme siihen varmaankin mukaan Metsästäjäliiton, joka on lupaillut lakimiespalvelua. Lakimies saa tavata lupapäätöksen läpi. Katsotaan sitten sen jälkeen, valitetaanko päätöksestä hallinto-oikeuteen, vai mitä tehdään, Kallio sanoo.

–Tuntuu siltä, että lupien myöntämisperusteet vaihtuvat joka kerta, hän jatkaa.

Susireviirin alueella tehtiin Kallion mukaan 1. tammikuuta 2017 – 18. helmikuuta 2018 kaikkiaan 370 susihavaintoa. Niistä 185 oli hänen mukaansa jälki- ja 58 näköhavaintoja. Riistakamerakuviin sudet tallentuivat Kallion mukaan 99 kertaa.

–Alle sadan metrin päässä asunnoista käyneistä susista tehtiin reilun vuoden aikana 140 havaintoa. Niistä 21 tapauksessa asukas näki suden, Kallio listaa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos