Porin tekoälykampus toteutuu - Satakunta - Satakunnan Kansa

"Porin tekoälykampus toteutuu" – Aino-Maija Luukkonen metsästää yhteistyökumppania Intiassa

Aino-Maija Luukkonen ja Peter Vesterbacka tapasivat Andhra Pradeshin pääministerin N Chandrababu Naidun. Osavaltiossa on noin 50 miljoonaa asukasta.

10.4.2018 10:42

Suunnitelma Porin AI & Roboticskampuksesta on tulossa todeksi.

Hankkeeseen liittyen Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen ja opetuspeliyhtiö Lightneerin brändijohtaja Peter Vesterbacka ovat parhaillaan Intiassa, jossa on määrä edistää sekä koulutus- että yritysyhteistyötä Suomen ja Intian välillä. Mukana on Satakunnan Ammattikorkeakoulun edustus.

Vierailu Intiaan ei ole pelkästään satakuntalaisten, vaan mukana ovat HAMK, Kainuun AMK, Arcada ja Jyväskylän AMK. Yrityksistä mukana ovat Big Ear Games, Roboride, Edunation, Lightneer ja Fun Academy.

–Tällä hetkellä olemme Andra Pradeshin osavaltiossa Amaravatin kaupungissa, jossa tänään tapaamme mm osavaltion pääministeri Naidun Happy Cities Summitin yhteydessä. Olemme tavanneet täkäläisten yritysten edustajia, kertoo Aino-Maija Luukkonen.

Vierailun yksi tavoite on saada Porin uudelle kampukselle yhteistyökumppani.

–Sisarkampus täältä olisi meille arvokas asia, koska näin voisimme kehittää edelleen opiskelijoiden kesäkoulu- ja talvikoulutoimintaa, jota jo on toteutettu pienimuotoisesti kiinalaisten kanssa.

Porin AI & Roboticskampuksen avajaisia aiotaan viettää 16. heinäkuuta.

Tekoäly-yhtiö HeadAI:n porilaisyrittäjän Harri Ketamon mukaan kampuksen fyysisestä tilasta käydään parhaillaan neuvotteluita.

–Tavoitteet ovat myöhemmin isommat, mutta ensi vaiheessa tiloihin olisi tarkoitus saada 100–200 opiskelijaa, kertoo Ketamo.

Hankkeen on määrä rakentua pala palalta. Mukana on Intiasta ja Kiinasta tulevia opiskelijoita, suomalaisia opiskelijoita ja verkosto, johon kuuluu start up -yrityksiä.

–Kyseessä on kumulatiivinen efekti, jossa kaikki osat vahvistavat kokonaisuutta. Rahoitus tulee yksityiseltä puolelta.

Pääosin Kiinasta ja Intiasta tulevat opiskelijat voisivat suorittaa kampuksella virallisen amk-tutkinnon.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut