Lauttakylän koulun sijaintiin ehdotetaan taas muutosta. - Satakunta - Satakunnan Kansa

Lauttakylän koulun tontti vaihtui taas – tekninen johtaja esittää rakentamista kivikoulun vanhalle tontille

Vanhan kivikoulun tontti nousi taas ykkösvaihtoehdoksi, vaikka sivistyslautakunta ehti sen jo kerran torpata. Uuden koulun lopullinen sijainti ratkeaa vasta valtuustossa.

11.1.2018 15:25

Huittisten tekninen johtaja esittää ensi viikolla kokoontuvalle tekniselle lautakunnalle Lauttakylän koulun rakentamista vanhan kivikoulun tontille Koulukadulle.

Tekninen johtaja Ulla Ojala perustelee esitystään sillä, että vanhan kivikoulun tontti on vehreässä, suojaisessa ja historiallisesti arvokkaassa miljöössä kaupungin ydinkeskustassa, mutta kuitenkin sivussa Lauttakylänkadun liikenteestä ja melusta.

–Tonttiratkaisu ei muuta nykyistä tiivistä kaupunkirakennetta ja kaupunkikuvaa, vaan uudisrakentaminen liittyy rakennettuun ympäristöön, Ojala kertoo.

Tontin pieni koko, 1,9 hehtaaria, edellyttää kuitenkin huolellista suunnittelua ja rakentamista moneen kerrokseen.

Uuden koulun sijainnista on Huittisissa väännetty kättä jo pitkään. Sivistyslautakunta esitti viimeksi, että uusi koulu rakennettaisiin meijerin, kirjaston ja liikuntapaikkojen naapuriin Kivirannan pellolle.

Ojalan mielestä uusi koulu ja vanha rapistunut meijeri muodostavat kuitenkin sellaisen kontrastin, joka edellyttäisi myös meijerikokonaisuuden kunnostusta. Se yhdessä koululta vaadittavan arkkitehtuurin kanssa merkitsi kaupungille lisäkustannuksia.

Ojala katsoo myös, että koulun ja liikuntapaikkojen väliin jäävä Lauttakylänkatu on niin vilkas, että sitä voidaan pitää turvallisuusriskinä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut