Mikä ihmeen pelillistäminen? Nyt on tilaisuus selvittää siitä kaikki, mitä olet aina halunnut tietää, mutta et ole koskaan uskaltanut kysyä - Satakunta - Satakunnan Kansa

Mikä ihmeen pelillistäminen? Nyt on tilaisuus selvittää siitä kaikki, mitä olet aina halunnut tietää, mutta et ole koskaan uskaltanut kysyä

Pelillistämisellä tarkoitetaan pelien dynamiikan ja mekaniikan soveltamista eri ympäristöihin, esimerkiksi verkkopalveluihin, työelämään ja koulutukseen.

18.10.2017 16:00

Miten satakuntalaiset voivat hyötyä pelillistämisestä? Tähän haetaan vastausta torstaina Puuvillan kauppakeskuksessa. Mukana vastaamassa ovat pelillistämisen professori Juho Hamari, Satakunnan kauppakamarin toimitusjohtaja Minna Nore ja toimitusjohtaja Miia Virtanen Lingo Languages Oy:stä.

Wikipedian mukaan pelillistämisellä tarkoitetaan pelien dynamiikan ja mekaniikan soveltamista eri ympäristöihin, esimerkiksi verkkopalveluihin, työelämään ja koulutukseen.

Joko pelillistämistä käytetään opetuksessa Lingo Languagessa, Miia Virtanen?

–Vielä ei ole käytetty, mutta suunnitelmissa on. Meillä on aikuisoppilaita, jotka harjoittelevat työelämän englantia. Siihen on mietitty oppimiseen motivoivaa pelillistämistä.

Virtanen kertoo, että kielten oppimiseen on kehitetty monenlaisia pelejä. Niistä useita hän itsekin käyttää omassa oppimisessaan.

–Käytän mobiilipelejä, jotka liittyvät kieleen. Totta kai aikanaan pelasin Angry Birdsit sun muut, hän nauraa.

Kielten oppimiseen oiva peli voisi Virtasen mukaan olla esimerkiksi tilanneleikkiminen. Kyse on arjen kielitaidosta.

–Siinä asetutaan tilanteisiin, joissa kieltä voi joutua käyttämään.

Miten pelillistämistä voi käyttää työelämässä, Minna Nore?

–Esimerkiksi johtamisen apuna. Jos halutaan, että ihmiset muuttavat käyttäytymistään vaikkapa työturvallisuus- tai työhyvinvointiasioissa.

Nore miettii, että jos ihmiset saadaan eri kautta mukaan, sillä on bisnekselle iso merkitys.

–Ihan hirveän tärkeää on myös se, mitä tehdään asiakkaiden kanssa.

Esimerkin onnistuneesta pelillistämisestä Nore ottaa pankkimaailman sovelluksesta.

–Yksi kiva palvelu on Osuuspankin Pivo (rahankäytön seuranta). Siellä voi seurata, onko ylittänyt tai alittanut keskikulutuksen.

Porin yliopistokeskuksen, Puuvillan kauppakeskuksen, Satakunnan kauppakamarin ja Satakunnan Kansan järjestämä tilaisuus pidetään Puuvillan Areenalla torstaina 19.10 kello 13–14.

Yleisö voi ohjata tilaisuutta älypuhelimillaan. Käytössä on Screen.io äänestystyökalu, jonka avulla yleisö pääse osallistumaan keskustelun kulkuun.

Tapahtuman juontaa Satakunnan Kansan päätoimittaja Tomi Lähdeniemi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: