Miestaposta epäillyllä useita tuomioita myös Porissa – kaikkien aiempien rikosten kohteena ovat olleet naiset - Satakunta - Satakunnan Kansa

Miestaposta epäillyllä useita tuomioita myös Porissa – kaikkien aiempien rikosten kohteena ovat olleet naiset

Itsenäisyydenkadulla sijaitsevan kerrostalon rappukäytävässä oli sunnuntaina verta useissa paikoissa.­

28.9.2017 13:40

Itsenäisyydenkadun kerrostalosurman pääepäillyllä on runsaasti aiempaa rikoshistoriaa myös Porissa. Miehelle on muutamassa vuodessa kertynyt useita tuomioita Satakunnan käräjäoikeudesta.

Kaikki aiemmat tuomiot liittyvät naisiin kohdistuneisiin tekoihin, kuten väkivallalla uhkaamiseen. Nyt miestä epäillään yhdessä 21-vuotiaan naisen kanssa huittislaisen miehen taposta.

Tuorein tuomio on syyskuulta. 33-vuotias mies tuomittiin silloin 3 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen kahdesta laittomasta uhkauksesta, lievästä pahoinpitelystä ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta.

Rikokset kohdistuivat hänen entiseen vaimoonsa. Toisen uhkauksen yhteydessä mieheltä löydettiin teräase. Mies vangittiin heinäkuussa, ja hän vietti tutkintavankeudessa runsaan kuukauden.

Käräjäoikeuden mukaan uhkaukset tehtiin toisen henkilön välityksellä, eikä ex-vaimolla ollut siten välitöntä hengenvaaraa.

Satakunnan Kansa kertoi aiemmin, että vuonna 1984 syntynyt mies

tuomittiin Oulussa syksyllä 2009 tehdystä taposta 9 vuoden vankeusrangaistukseen. Mies puukotti kuoliaaksi silloisen tyttöystävänsä, 19-vuotiaan naisen.

Ensikertalaisena mies kärsi tuomiostaan vain puolet. Hän muutti Poriin keväällä 2014.

Jo muutaman kuukauden kuluttua ehdonalaisen vapautensa alkamisesta hän syyllistyi uusiin erittäin vakaviin rikoksiin.

Mies riehui kirveen kanssa yksityisasunnossa elokuussa 2014 ja uhkasi tappaa naisen. Tilanne oli käräjäoikeuden mukana naiselle äärimmäisen uhkaava ja pelottava etenkin, kun nainen oli tietoinen uhkaajan aiemmasta henkirikostaustasta.

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta tapon yrityksestä, mutta käräjäoikeus tuomitsi miehen kuitenkin kahdesta laittomasta uhkauksesta ja lievästä vahingonteosta vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Tuomio sisältää neljä kuukautta aiemman henkirikostuomion peruja olevasta jäännösrangaistuksesta. Tuomittua ei määrätty vangittavaksi.

Mies on tuomittu myös aiemmista ex-vaimoon kohdistuneista teoista.

Oulun käräjäoikeus määräsi naisen suojaksi vuoden mittaisen lähestymiskiellon, mutta se ei estänyt miestä muuttamasta naisen perässä Poriin. Uhkaavien tilanteiden jälkeen ex-vaimo joutui pakenemaan ensi- ja turvakotiyhdistyksen tiloihin.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen runsas vuosi sitten lähestymiskiellon rikkomisesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta 60 päivän vankeusrangaistukseen. Jälkimmäisen rikosnimikkeen taustalla ovat naisen todistajanlausunnot elokuun 2014 kirvesjutusta.

Viime keväänä mies tuomittiin sakkoihin ex-vaimoonsa kohdistuneesta kunnianloukkauksesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?